Middelen

Op deze pagina komt de huisstijl voor de volgende middelen aan bod:

Mouwembleem

Het mouwembleem is vervaardigd van een menging van katoen en polyester in de kleur brandweerrood en gefestonneerd met garen eveneens in de kleur brandweerrood. Het beeldmerk en de omlijning is geborduurd in gouddraad, de tekst in wit. De achterzijde is voorzien van een bescherm-/plakvlies.

Het mouwembleem is verkrijgbaar via het NIPV, uw kledingleverancier of bij de producent. Het mouwembleem is een gedeponeerd en beschermd onderdeel van de brandweerhuisstijl en mag niet zonder nadrukkelijke toestemming van het NIPV worden geproduceerd of gebruikt.

Brandweerkleding

Het brandweeruniform is officieel beschermd en gedeponeerd. De eigenaar van het auteursrecht is het NIPV. Het uniform en de onderdelen daarvan mogen niet worden nagemaakt of de samenstelling veranderd, ook niet door de geautoriseerde gebruiker.

Het kazernetenue en de sportkleding is niet beschermd. Deze is echter beschreven in het draagvoorschrift welke door de Raad van Brandweer Commandanten is vastgesteld. De samenstelling van het kazernetenue en de wijze van dragen is daarmee vastgelegd.

Vlag

De vlag van de Nederlandse Brandweer is een gedeponeerd en beschermd onderdeel van de brandweerhuisstijl en mag niet zonder nadrukkelijke toestemming van het NIPV worden geproduceerd of gebruikt. Het ontwerp voor de vlaggen voor de brandweer is gebaseerd op de standaardverhouding van 2:3. De afmeting van een vlag hangt nauw samen met de lengte van de mast.

mast* vlag
5 meter  120 cm x 180 cm
6 of 7 meter 150 cm x 225 cm
8 of 9 meter 200 cm x 300 cm
10 meter of langer  225 cm x 350 cm

* In deze tabel wordt uitgegaan van een rechtopstaande mast. Voor een schuin-uitstekende mast kan eventueel voor een grotere afmeting van de vlag worden gekozen.

Kleuren en materiaal vlag

De vlaggen die bij de introductie van de huisstijl in opdracht van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties zijn gemaakt, zijn uitgevoerd in de doekkwaliteit Trilobé en de gebruikte kleuren H 1104 + 50% (goud) en H 0965 + 100% (brandweerrood).

Slijtage vlag

Vlaggen die altijd buiten hangen zijn door invloed van weer en wind aan slijtage onderhevig. Per locatie moet rekening gehouden worden met twee tot vier vlaggen per jaar. Het is toegestaan om de brandweervlag dag en nacht te laten hangen.

Banier

Bij het NIPV kun je ook banieren bestellen in verschillende maten. De banieren worden geleverd in een zeer stevige kwaliteit.

Het is toegestaan om de brandweervlag dag en nacht te laten hangen.

Brandweervoertuigen

Zie voor de huisstijl voor brandweervoertuigen de website www.striping.nl

Bezoek de pagina naar www.striping.nl
Stel een vraag
Sluit stel een vraag box