Dag van de brandweergeschiedenis

Schiphol

In het kort

Datum 9 maart 2024
Tijd 10:00 - 17:00
Toegang Gratis
Plaats Schiphol

Op zaterdag 9 maart 2024 organiseert het Netwerk Geschiedenis van Brandweer Nederland de Dag van de Brandweergeschiedenis met het thema 75 jaar Brandweer Schiphol.

Programma

Diverse sprekers zullen vertellen over de rijke geschiedenis van Luchthavenbrandweer Schiphol, de crisisorganisatie en lessen uit het verleden ten aanzien van vliegvelden. Om 10.00 uur wordt de dag geopend, waarna er vervolgens enkele lezingen plaatsvinden. Om 12.30 uur is er een lunch.
Het middagprogramma start om 13.15 uur met een presentatie over het ‘leven in de repressieve dienst van een bijzonder brandweerbedrijf’. Ook is er een bezichtiging van het bijzondere brandweermaterieel én een spectaculaire demonstratie. We sluiten de dag af met een informeel samenzijn tot 17.00 uur.

Locatie

Je bent vanaf 9.30 uur welkom op het Veiligheidscentrum bij Post Sloten van Luchthavenbrandweer Schiphol. Parkeren is mogelijk op het parkeerterrein van het Brandweer Oefencentrum BOCAS (Sloterweg 527, 1171 VG Badhoevedorp). De presentaties in de ochtend worden gegeven in het Veiligheidstrainingscentrum bij Post Sloten op de 1e verdieping. Er is geen lift beschikbaar.

Aanmelden

In verband met de beperkte capaciteit van de zaal kunnen er slechts 70 deelnemers worden toegelaten. Daarom is het noodzakelijk dat je je aanmeldt voor deze dag. Aanmelden kan door voor 18 februari 2024 een e-mail te sturen naar de (waarnemend) secretaris van het Netwerk Geschiedenis van Brandweer Nederland: pfgh.snellen@kpnmail.nl.
Het definitieve programma en een routebeschrijving krijg je dan toegestuurd.

Aanmeldingen worden behandeld op volgorde van binnenkomst. Als er meer dan 70 aanmeldingen worden ontvangen, zal er een wachtlijst worden gehanteerd.

Dankzij de medewerking van Luchthavenbrandweer Schiphol zijn er geen kosten verbonden aan deelname aan deze Dag van de Brandweergeschiedenis.

Aanmelden
Stel een vraag
Sluit stel een vraag box