Netwerkdag persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM)

RDM Rotterdam

In het kort

Datum 3 oktober 2023
Tijd 08:30 - 15:45
Toegang Gratis
Plaats RDM Rotterdam

Het NIPV organiseerde afgelopen mei een succesvolle landelijke netwerkbijeenkomst adembescherming. Maar ook overige persoonlijke beschermingsmiddelen mogen meer aandacht hebben. Daarom organiseren we nu een jaarlijks terugkomende netwerkdag PBM voor de brandweer.

Momenteel en in de nabije toekomst verwachten we dat de Europese en wereldwijde ontwikkelingen hier invloed op hebben. Deze kunnen groot zijn en het is goed om daar wat meer inzicht in te bieden en ook jullie mening op te halen. Zoals jullie weten nemen we deel aan diverse normcommissies en ook daarvoor kijken we uit naar jullie input.

We organiseren de kick-off op een historisch bijzondere plaats in de haven van Rotterdam, namelijk op het voormalige RDM-terrein op de Heiplaat.

Programma

Onderwerpen die aan de orde komen:

  • Rol klantenraad
  • Terugkoppeling en ontwikkelingen operationeel uniform
  • PBM en gender issues
  • Ontwikkelingen rond selectie, gebruik, reiniging en onderhoud
  • En een update van de normen voor PBM’s (o.a. hoofd-, huid-, voet en been-, hand-, gehoor-, adem-, valbescherming, als ook de bescherming tegen verdrinking, chemie, hitte en vuur, elektriciteit, gesmolten metaal, weersinvloeden en mechanische impact.

Ook zijn we nieuwsgierig naar wat er momenteel leeft en wat de behoefte is op het gebied van selectie, gebruik en onderhoud van PBM’s bij de veiligheidsregio’s. Met andere woorden, een netwerkdag om naar uit te zien!

Meer informatie en aanmelden
Stel een vraag
Sluit stel een vraag box