Netwerkdag Veilig optreden bij incidenten met aardgas en elektriciteit

Arnhem, NIPV

In het kort

Datum 26 september 2022
Tijd 09:30 - 16:30
Toegang Gratis
Plaats Arnhem, NIPV

Hoe treed je als brandweer veilig op nabij aardgas- en elektriciteitsleidingen? Wat mag je als brandweer bij incidenten met gas of elektriciteit van de netbeheerder verwachten en vice versa?

In samenwerking met de energiesector heeft de Brandweeracademie twee e-modules ontwikkeld, één over aardgas en één over elektriciteit.

Tijdens deze dag gaan we met vertegenwoordigers van de netbeheerders en de brandweer in gesprek over de volgende vragen: wat is de aanleiding, hoe zijn de modules opgebouwd, welke onderwerpen komen aan bod en voor wie zijn deze e-modules bedoeld? Maar ook: hoe houden we als netbeheerder en brandweer onze collega’s vakbekwaam op deze thema’s?

Als gevolg van de energietransitie neemt het aantal energiebronnen steeds meer toe. Een goede samenwerking tussen netbeheerders en veiligheidsregio’s is cruciaal voor een veilige energietransitie. Om die samenwerking van de juiste inhoud te voorzien, moeten de deelnemende partijen hun eigen vakbekwaamheid op orde hebben. Met welke methoden kunnen we de kennis en het bewustzijn van de risico’s van nieuwe energiebronnen- en systemen borgen en stimuleren?

Meer informatie
Stel een vraag
Sluit stel een vraag box