Spotlight op onderzoek naar de menskant van de brandweer

Arnhem, Gelredome

In het kort

Datum 16 mei 2023
Toegang € 50,-
Plaats Arnhem, Gelredome

De afgelopen jaren hebben we veel onderzoek gedaan naar de brandweermens. Denk aan de onderzoeken naar commandovoering (besluitvorming onder druk), leiderschap, brandweercultuur, vrijwilligheid en de beleving van brandweermensen. Hierdoor hebben we een steeds beter inzicht gekregen in het DNA van de brandweer. Tijdens de werkconferentie ‘busten’ we hardnekkige mythes, delen we de onderzoeksresultaten en bespreken we wat de nieuwe kennis betekent voor de brandweer en het leiderschap. Dit wordt voor velen een eyeopener en inspiratiebron!

Voor wie?

Deze werkconferentie is bedoeld voor iedereen die meer inzicht wil krijgen in de mens achter de brandweerman of -vrouw, zoals ploegchefs, postcommandanten, officieren, teamleiders en andere (operationeel) leidinggevenden bij de veiligheidsregio’s/brandweer, professionals die zich bezighouden met brandweerzorg, onderzoekers bij de veiligheidsregio’s, wetenschappers en HR-medewerkers.

Plenaire presentaties en inspirerende deelsessies

Het programma zal bestaan uit een combinatie van plenaire presentaties en inspirerende deelsessies. Sprekers die een bijdrage leveren zijn Ricardo Weewer, lector Brandweerkunde bij NIPV, Gerard Bouwmeester, directeur bedrijfsvoering bij Veiligheidsregio Haaglanden, en Ridder der Militaire Willems-Orde Gijs Tuinman.

Meer informatie

Het complete programma vind je op de NIPV-website. Hier kun je je ook aanmelden.

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box