Symposium CFD-brandsimulaties

Arnhem, NIPV

In het kort

Datum 15 mei 2024
Tijd 13:00 - 17:00
Toegang €90,-
Plaats Arnhem, NIPV

Wil jij weten wat je wel en wat je niet kunt modelleren met CFD-simulaties? Waar je rekening mee moet houden tijdens het simuleren? En waar je op moet letten bij het beoordelen van een CFD-simulatie? Kom dan op 15 mei naar het symposium CFD-brandsimulaties.


Wat is CFD-brandsimulatie?

CFD staat voor Computational Fluid Dynamcis. Met een CFD-simulatietool is het mogelijk om turbulente luchtstromen in een ruimte te berekenen. Een CFD-brandsimulatie wordt bijvoorbeeld gebruikt om rookverspreiding (de zichtlengte) inzichtelijk te maken en op specifieke plekken binnen de ruimte vast te stellen.


Op woensdagmiddag 15 mei 2024 organiseren het NIPV, de VVBA (Vereniging van Brandveiligheid Adviseurs), SFPE Benelux, de VBE (Verenigde Brandveiligheid Experts) en IFE Nederland (The Institution of Fire Engineers) een symposium over CFD-brandsimulaties.

Het symposium is gericht op de uitvoeringspraktijk, waarbij we uitgebreid ingaan op de (on)mogelijkheden van CFD-brandsimulaties. Daarnaast kijken we specifiek naar de mogelijkheden om zuurstof gecontroleerde branden en gevelbranden betrouwbaar te simuleren.
Voor wie?

Deze bijeenkomst is interessant voor iedereen in de Benelux die zich bezighoudt met CFD-brandsimulaties. Zowel voor adviseurs binnen de overheid/brandweer als voor adviseurs bij marktpartijen. De voertaal is Nederlands.

Meer informatie
Stel een vraag
Sluit stel een vraag box