Firefighter Stair Climb

AlmereAanmelden

De derde editie van de Firefighter Stair Climb wordt gehouden op zondag 15 september 2024. De trappenloop in het WTC in Almere is ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de aanslag in New York in 2001, waar veel onschuldige mensen én veel moedige hulpverleners om het leven kwamen. Met dit evenement haalt de organisatie tevens geld op voor een goed doel: Stichting Ambulance Wens Nederland.

Recept

Het recept van de WTC trappenloop is bekend. Brandweermensen gaan op zondag 15 september de sportieve uitdaging aan om de 30 verdiepingen en 600 treden, in brandweerpak en met het gebruik van ademlucht, te bedwingen. Medewerkers van politie, ambulance en Defensie mogen ook in hun werktenue meedoen.

Experience

Dit jaar kent de Firefighter Stair Climb geen wedstrijdonderdelen. Dit jaar gaat het puur om de beleving/experience. Wil jij deze beleving meemaken? Meld je dan aan voor de Stair Climb!

Bezoek de pagina Aanmelden

Stichting Ambulance Wens

Het goede doel waar in 2024 de donaties naartoe gaan is Stichting Ambulance Wens. Deze stichting vervult de laatste wens van niet meer mobiele terminale patiënten, die niet lang meer te leven hebben. Het gaat soms om hele kleine dingen die voor een terminaal zieke patiënt heel belangrijk, maar eigenlijk niet meer mogelijk, zijn. Omdat hij of zij niet meer mobiel is en niet op een gewone manier vervoerd kan worden.

Herdenking

Tijdens de Firefighter Stair Climb staan we op gepaste wijze stil bij de gebeurtenissen van 9/11, maar ook bij brandweerlieden die -nationaal en internationaal- zijn omgekomen bij het uitoefenen van hun beroep. Tevens wordt er een cheque overhandigd aan het goede doel dat tijdens deze editie centraal staat.

Aanmelden

Doe je dit jaar (weer) mee? Er zijn 700 plekken beschikbaar. Vermeld bij het inschrijven de regio waarmee je wilt lopen (de regio waar je bij de brandweer werkt of waar je vrijwilliger bent).

Bied jij je hulp aan?

Help jij mee de Stair Climb in Almere tot een succes te maken? Meld je dan aan als vrijwilliger!

Heb je vragen? Neem dan contact op met de organisatie: info@stairclimbalmere.nl.

Firefighter Stair Climb sponsoren

Lees meer over Firefighter Stair Climb sponsoren
Special van BrandweerTV over de Firefighter Stair Climb Almere 2022
Firefighter Stair Climb Herdenkingsceremonie

Nieuwsberichten

Mooie tweede editie van Firefighter Stair Climb

18 september 2023
Lees meer over Mooie tweede editie van Firefighter Stair Climb

Firefighter Stair Climb smaakt naar meer

29 november 2022
Lees meer over Firefighter Stair Climb smaakt naar meer

Brandweermensen lopen voor het goede doel

04 augustus 2022
Lees meer over Brandweermensen lopen voor het goede doel

Meer informatie

Durf jij het aan?

Contact

Algemene informatie
Stuur een e-mail naar: info@stairclimbalmere.nl

Sponsoring
Stuur een e-mail naar: sponsoring@stairclimbalmere.nl

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box