Stair Climb steunt goede doelen

De Firefighter Stair Climb in Almere wordt gehouden ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de aanslag in New York in 2001, waar veel onschuldige mensen én veel moedige hulpverleners om het leven kwamen. Met dit evenement wordt elk jaar ook geld opgehaald voor een goed doel. Hieronder een overzicht van de goede doelen van de afgelopen jaren.

Stichting Bevrijd van PTSS

Tijdens de allereerste Firefighter Stair Climb in 2022 haalde de organisatie geld op voor de stichting Bevrijd van PTSS.

Aan Edward Haak van de stichting Bevrijd van PTSS kon een cheque overhandigd worden van 17.000 euro. Een bedrag dat tot stand kwam met behulp van het inschrijfgeld, met hulp van sponsoren en na acties van verschillende brandweerposten en -regio’s.

Tijdens inzetten hebben hulpverleners regelmatig met ingrijpende gebeurtenissen te maken. Gebeurtenissen die soms grote gevolgen hebben en die ervoor zorgen dat leven verandert in ‘overleven’. Stichting Bevrijd van PTSS richt zich op het in contact brengen van uniformdragers met trainers, coaches en ervaringsdeskundigen die zich gespecialiseerd hebben in het helpen van veteranen en (oud-)geüniformeerden met een mentaal en/of fysiek trauma.


Stichting Brandweer zonder Grenzen

De Firefighter Stair Climb heeft in de tweede editie (2023) ruim 25.000 euro bij elkaar gebracht voor de stichting Brandweer Zonder Grenzen.

Deze stichting is opgericht in 2007. Het doel van de stichting is het ondersteunen van lokale brandweerorganisaties in landen waar brandweerorganisaties hulp goed kunnen gebruiken. Dit ondersteunen bestaat uit drie hoofdpijlers:

  • Het doneren van kwalitatief goed (brandweer)materieel.
  • Het verzorgen van opleidingen en trainingen.
  • Het geven van adviezen met betrekking tot de brandweerzorg.

De stichting zet zich het hele jaar belangeloos in voor het verwerven van materieel en het inzamelen van geld om de doelstellingen van de stichting te kunnen realiseren. Lees hier meer over stichting Brandweer zonder Grenzen op www.brandweerzondergrenzen.nl.


Stel een vraag
Sluit stel een vraag box