Verbinding verzekerd

‘Communicatie CoPI gelukt, dankzij het snel opzetten van een dataverbinding’

Bij een grote brand (GRIP 2) in de Achterhoek valt het communicatienetwerk weg. De communicatie vanuit het CoPI met de Officier van Dienst voor actuele informatie over en weer wordt daardoor extra bemoeilijkt en zorgt voor vertraging in de besluitvorming. Er wordt gevraagd om het opzetten van een nood dataverbinding die binnen een uur gerealiseerd is. De onderlinge communicatie wordt hersteld.

Doel

Het realiseren van landelijke dekking voor het leveren van mobiele communicatie bij onverwachtse uitval van communicatienetwerken.

Resultaten

  • Inventarisatie van de huidige situatie/ en wensen vanuit het veld.
  • Opleveren van implementatieplan inclusief communicatieplan. Onderdelen van dit plan zijn:
    • Organisatie- en beheersplan
    • Vakbekwaamheid
    • Middelen / materieel

Het deelproject Verbinding verzekerd is onderdeel van het project Logistiek en Ondersteuning van het Programma ‘Samen werken aan grootschalig en specialistisch optreden Brandweer Nederland’ dat uitvoering geeft aan de visie van de RBC. Doel is ervoor zorgen dat op interregionaal en landelijk niveau de juiste kennis en middelen op tijd en op de juiste plaats zijn zodat de brandweer zo optimaal en zo veilig mogelijk haar werk kan doen.

Vanuit mijn functie als senior-beleidsmedewerker bij Gelderland-Midden ben ik nauw betrokken bij verschillende ICT-projecten. Zowel in de eigen regio als op landelijk niveau. Toen we in Gelderland-Midden verbindingsproblemen hadden op de Veluwe hebben we dit opgepakt. Dat we dit nu landelijk gaan doen is hartstikke goed. Daar wil ik graag aan bijdragen.

Robbert Sardjoe, projectleider

Meer weten?

This is an image of Robbert Sardjoe This is an image of Robbert Sardjoe
Robbert Sardjoe
robbert.sardjoe@vggm.nl

Specialisme Logistiek & Ondersteuning

Lees meer over Specialisme Logistiek & Ondersteuning

Grootschalig Brandweer optreden en Specialistisch optreden (GBO-SO)

Lees meer over Grootschalig Brandweer optreden en Specialistisch optreden (GBO-SO)
Stel een vraag
Sluit stel een vraag box