Apeldoorn decor van eerste editie Blue Light United Event

21 november 2023

Apeldoorn is de eerste gaststad voor het Blue Light United Event (BLUE) van 23 tot en met 25 mei 2024. BLUE is een nieuw nationaal sportevenement, dat voortkomt uit de internationale World Police & Fire Games die in 2022 plaats vonden in Rotterdam. Behalve een groots sportevenement, wordt BLUE ook hét podium waar de schijnwerpers vol gericht staan op onze hulpverleners, die zich dag in dag uit inzetten om de samenleving veilig te houden.

Het Apeldoornse sportpark Orderbos wordt het decor voor deze eerste editie. Ruim 1.500 sporters – werkzaam bij de politie, brandweer, gemeenten (BOA’s), ambulancediensten en douane – meten hun krachten in zeker tien sporten, waaronder atletiek, CrossFit, survival run en voetbal. Sport maakt gezond en fit én verbindt mensen met elkaar. Ook dat maakt BLUE goed zichtbaar.

Uitgebreid randprogramma

Blue Light United Event is er niet voor hulpverleners alleen: naast de sporten is er in het BLUE Village ook genoeg te beleven voor jong en oud. Er is de gehele dag een uitgebreid programma met onder andere een infomarkt, waar mensen kennis kunnen maken met de verschillende organisaties. Er zijn optredens van bekende en minder bekende artiesten, clinics, demonstraties en een foodcourt, waar volop ruimte is voor gesprek en ontmoeting.

“Spectaculair BLUE Village”

Eva van der Vegt, directeur van Blue Light United Event, vertelt: “We willen een platform bieden waar hulpverleners uit verschillende disciplines en locaties samenkomen en elkaar buiten werktijd, op een relaxte manier kunnen ontmoeten, door middel van sport én cultuur. Apeldoorn biedt de ideale locatie in de vorm van het Orderbos: het grote aantal sportverenigingen en het grote veld in het midden waar het BLUE Village kan verrijzen, maken het een aantrekkelijke plek voor zowel deelnemer als bezoeker. We zijn Apeldoorn dankbaar voor de gastvrijheid.”

Inschrijven en informatie

Op de website van Blue Light United Event vind je meer informatie en kun je je inschrijven.
 

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box