Brandpreventieweken in teken van rookmelders

15 september 2021

Op donderdag 30 september starten de Brandpreventieweken. Het thema ‘Rookmelders redden levens’ staat centraal. Met recht krijgt dit onderwerp al jaren de nodige aandacht, maar met de rookmeldersverplichting die ingaat vanaf 1 juli 2022 is dit thema helemaal actueel.

Doel van de landelijke campagne, die we onder andere met de Brandwonden Stichting en alle 25 regio’s voeren, is om op een effectieve manier zoveel mogelijk mensen te stimuleren om rookmelders op een goede manier in te zetten. Naast de aanschaf van voldoende rookmelders gaat het daarbij dus ook om het daadwerkelijk plaatsen ervan op de juiste plekken in de woning. Via de test op www.rookmelders.nl kunnen mensen testen of ze op de hoogte zijn van de meest actuele informatie over rookmelders en ze weten direct met hoeveel rookmelders ze hun huis veiliger maken.

Ben jij erbij?

De Brandpreventieweken beginnen op 30 september in hybride vorm met het congres ‘Rookmelders redden levens’. Lieuwe de Witte, onderzoeker en docent bij het IFV, praat de deelnemers bij over productveiligheid en nieuwe ontwikkelingen in bronaanpak. Daarna gaan brandonderzoeker Joost Ebus en Jos Loijens (specialist Brandpreventie Brandweer Zuid-Limburg) in op het effect van batterijen en accu’s in de woonomgeving. Finian Joyce is Chief Fire Officer Leitrim County Council en hij vertelt over community Fire Safety in Ierland.

Aanmelden

Wil je (online) deelnemen? Meld je dan aan via de website van de brandpreventieweken.

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box