Brandweerhulp Oekraïne

04 maart 2022

De hulp aan Oekraïne heeft een vlucht genomen. Er is vooral behoefte aan beschermende kleding, helmen, schoenen, klein blusmateriaal en EHBO spullen. Mooi dat de brandweer solidariteit niet beperkt blijft tot eigen post, regio of land, maar ook internationaal betekenis heeft.

Naar aanleiding van het initiatief van bevelvoerder Jan ten Berge uit IJsselmuiden zijn er meerdere acties op gang gekomen. Op dit moment loopt de actie in IJsselmuiden. Jan heeft veel toezeggingen en leveringen en kan de vrachtwagen die hij beschikbaar stelt al redelijk vullen. Aanbieden van goederen kan per e-mail aan j.ten.berge[at]vrijsselland.nl. Naast dit initiatief lopen er nog meer lokale initiatieven waar de brandweer bij aansluit.

‘Mooi dat de brandweer solidariteit niet beperkt blijft tot eigen post, regio of land, maar ook internationaal betekenis heeft.’

Arjan Mengerink namens de RCDV

Fire Fighters United en Brandweer zonder Grenzen

Op nationaal niveau hebben de Fire Fighters United (FUU) en Brandweer zonder Grenzen zich verenigd. De FFU is speciaal op Oekraïne gericht en heeft dagelijks contact over de behoeftes van de Oekraïense brandweer en de routes waarlangs getransporteerd kan worden. Contact met de FUU loopt via Facebook of via Eric Zigenhorn 06-13740747.
Brandweer zonder Grenzen heeft ook goede contacten in Oekraïne en een goed werkend portal om spullen aan te melden. Er is een professioneel intake loket georganiseerd via de website www.brandweerzondergrenzen.nl.

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box