Brandweerkrant december 2022

16 december 2022

Deze week verscheen weer een nieuwe editie van de Brandweerkrant van Nederland. In dit winternummer maken we meer een mooie reis door het land om te kijken wat er leeft en speelt in de verschillende regio’s. Van strijd bij de finales van de landelijke Jeugdbrandweerwedstrijden in Drenthe tot eigen rieten kap brandbestrijdingsteams voor Hollands Midden. En van een grote natuurbrandoefening op Terschelling tot nieuwe kazernes voor Kennemerland, Hollands Midden en Haaglanden.

Gelderland-Zuid laat ons een oefening zien door de ‘ogen’ van de hololens en Groningen doet verslag van een oefening samen met de bedrijfsbrandweer. Rotterdam-Rijnmond neemt ons mee met de wijkbrandweer die op een persoonlijke en laagdrempelige manier contact legt met vooral kwetsbare groepen in de wijk. Ook Amsterdam-Amstelland heeft aandacht voor brandveiligheid met de campagne ‘Veilig en warm de winter door’.

Operationeel uniform

Verder neemt Zuid-Holland Zuid ons mee met de ‘rampzalige’ oefendag van de brandweer en de Reddingsbrigade en krijgen we een kijkje achter de schermen bij de ontwikkeling van het nieuwe operationeel uniform. Ook laten we je zien wie er afgelopen jaar als bijzondere blijk van waardering een Kruis van Verdienste heeft ontvangen.

Tijs van Lieshout houdt tenslotte in zijn column onder andere een pleidooi voor een vuurwerkverbod. Want hoewel we allemaal ook leuke persoonlijke vuurwerkherinneringen hebben, zien we ook ieder jaar slachtoffers en miljoenen aan schade. Maar vooral ook wenst hij ons een veilige jaarwisseling.

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box