Winternummer van de Brandweerkrant is verschenen

13 december 2023

Vandaag is het winternummer van de Brandweerkrant weer verschenen. Ook deze editie staat weer boordevol interessante en leuke artikelen uit de regio´s.

Overal is de brandweer om hulp te verlenen. Of het nu gaat om een eenvoudige of een complexe inzet, we moeten blijven oefenen. Dat kan virtueel, bij een oefencentrum in Zweden, in een parkeergarage of op de kazerne. Post Kollum oefent zelfs om geld op te halen voor onderzoek naar kinderkanker.

Ook geven we voorlichting aan studenten en scholieren en wijzen we burgers op het belang van veilig stoken. En dit doen we natuurlijk met alle beroepsbrandweermensen en met heel veel vrijwilligers. En om die laatste groep ook duurzaam in te zetten is er veel aandacht voor vrijwilligers tijdens campagnes, investeren we in de jeugdbrandweer en is er onderzoek gedaan naar vrijwilligheid bij de brandweer. Daaruit kwam naar voren dat er zeker toekomst is voor vrijwilligheid bij de brandweer, als we maar anders kijken!

Trots?

In deze krant doen we ook een oproep aan jou. Ben jij trots op je ploeg en wil je je collega’s in het land een kijkje geven in wie jullie zijn, wat jullie doen en waar? Laat het ons weten! Stuur een mailtje naar communicatie@brandweernederland.nl.

Kortom, in dit winternummer geven de verschillende regio’s weer een mooie inkijk in het veelzijdige werk van de brandweer en laten ze zien hoe zij eraan werken om dit te blijven versterken.


Dit en nog veel meer lees je in dit winternummer.

Bezoek de pagina Download Brandweerkrant nr. 48

 

Bezoek de pagina Blader door de krant
Stel een vraag
Sluit stel een vraag box