COVID-19: consequenties maatregelen

20 december 2021

Helaas was er dit weekend alweer een persconferentie. Sinds zondag 19 december zit Nederland wederom in een lockdown. Hieronder lees je welke gevolgen dit heeft voor de brandweer.

Als gevolg van de aangescherpte maatregelen werkt iedereen weer zoveel mogelijk vanuit huis. Fysieke bijeenkomsten vinden alleen plaats als ze noodzakelijk zijn voor de continuïteit van onze kernactiviteiten. Opleidingen en examens vallen onder de noemer praktijkonderwijs en gaan vooralsnog wel door. Iedere regio bepaalt verder zelf op welke wijze zij omgaat met eventuele gevolgen van de aangescherpte maatregelen. De regio’s bereiden zich voor op de mogelijke scenario’s in het nieuwe jaar. Met vragen kun je terecht in je eigen regio.

Feestdagen

De leden van de RCDV beseffen dat de lockdown ook voor collega’s persoonlijk weer gevolgen heeft. De feestdagen komen eraan en juist nu hebben velen van ons behoefte om dit met elkaar in een groter gezelschap te vieren. Ook daar gaat door de lockdown een streep doorheen. We wensen iedereen ondanks dat toch mooie feestdagen in kleine kring en een veilige jaarwisseling. Pas goed op jezelf.

Na de persconferentie op 3 januari of wanneer eerder kabinetsmaatregelen worden ingevoerd die de brandweer raken, volgt weer een update via deze site.

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box