Denk mee tijdens webinar belevingsonderzoek

22 september 2021

Hoe beleef jij het brandweervak? Hoe kijk jij naar ontwikkelingen in je werk en in de brandweerorganisatie? Jouw mening telt! In 2017 is het belevingsonderzoek repressief brandweerpersoneel voor het eerst uitgevoerd. Dit jaar wordt het onderzoek herhaald en hopelijk doe je (weer) mee. Ter voorbereiding is er op 29 september van 19.30 tot 20.15 uur een webinar. Doe jij mee?

Tijdens het webinar komen de belangrijkste bevindingen uit 2017 aan bod, enkele veiligheidsregio’s presenteren de good practices die uit het onderzoek zijn voortgekomen en aan jou de vraag welke onderwerpen jij belangrijk vindt voor het belevingsonderzoek 2021. Meld je aan en denk mee!

Voor wie en door wie?

Zowel het belevingsonderzoek als de webinar is voor alle repressieve brandweermensen in Nederland: beroepsbrandweermensen en brandweervrijwilligers. Het Veiligheidsberaad is de opdrachtgever van het onderzoek. Een stuurgroep besluit over de inhoudelijke invulling van het onderzoek. In deze stuurgroep zitten vertegenwoordigers van de Raad van Commandanten en Directeuren Veiligheidsregio (RCDV), de vakbonden FNV Overheid, CNV Overheid en de CMHF, de Vakvereniging Brandweer Vrijwilligers (VBV), het ministerie van Justitie en Veiligheid en het Veiligheidsberaad. Het IFV voert het onderzoek uit.

Het mooie van een tweede meting is dat we trends kunnen gaan zien en we kunnen kijken op welke onderdelen de beleving verbetert of juist verslechtert.

Brandweer Nederland

Tijs van Lieshout: ‘Als voorzitter van Brandweer Nederland ben ik blij dat het vervolgonderzoek naar de beleving van brandweermensen er weer komt. Ik weet dat er veel interviews en vragen zijn geweest voor onze mensen, laatst weer over taakdifferentiatie. Maar we hebben eerder met elkaar afgesproken dat er een tweede meting komt in 2021. Dan moeten we dat ook doen. Het mooie van een tweede meting is dat we trends kunnen gaan zien en we kunnen kijken op welke onderdelen de beleving verbetert of juist verslechtert. Dit vraagt weer een goede voorbereiding om de goede vragen te bedenken en ik hoop dat veel collega’s mee willen denken door deel te nemen aan het webinar.’

Aanmelden

Ben je geïnteresseerd in het webinar? Bekijk het programma op de site van het IFV en meld je daar aan

Ben je niet in de gelegenheid om het webinar live te volgen? Kijk de aflevering op een later tijdstip terug via het YouTube-kanaal van het IFV.

Meer informatie

Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact op met IFV Kennisevents, e-mail kennisevents@ifv.nl. Inhoudelijke vragen? Neem dan contact op met onderzoeksleider Karin Dangermond, karin.dangermond@ifv.nl.

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box