Eerste ervaringen met nieuwe ademluchtsets

18 januari 2022

Alle brandweervrijwilligers van Brandweer Brabant-Noord krijgen compleet nieuwe ademluchtsets, inclusief nieuwe brandweerhelmen. De aanbestedingsfase is doorlopen en in september zijn de eerste ademluchtsets in gebruik genomen.

Beroepsbrandweerman Bas van de Beek: ‘De eerste ervaringen zijn naar tevredenheid. Het toestel is minder zwaar en makkelijker schoon te maken. Ook is de helm een stuk lichter en de nekflap kun je binnen een minuut zelf vervangen. Daarnaast kun je voor een betere pasvorm het masker op maat maken met bandjes.’

Introductieprogramma

Tom Siebers, postcommandant Grave: ‘We krijgen veel ondersteuning en persoonlijke begeleiding bij het in gebruik nemen van de nieuwe ademluchtsets. Denk daarbij aan: hoe gebruik je de set comfortabel en veilig? En wat moet je niet of juist wel doen om gebruiksschade te beperken.’ Er is in samenwerking met de leverancier een uitgebreid introductieprogramma tot stand gekomen. Van een e-learning, introductieavonden tot het aanstellen van een ambassadeur per post. ‘Een goed introductieprogramma is essentieel in de implementatiefase’, stelt Pieter.

Het volledige artikel met daarin aandacht voor de aanbesteding, testen en duurzaamheid lees je in het winternummer van de Brandweerkrant.

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box