Europese Dag van 112

11 februari 2022

Vandaag is het de Europese dag van 112, een dag waarbij de noodhulp centraal staat. Wekelijks wordt de 112-centrale in Driebergen 55.000 keer gebeld. Sinds kort kan dat ook via een app!

De 112NL app is sinds 12 januari beschikbaar. Na downloaden vul je een aantal persoonlijke kenmerken in: je naam, telefoonnummer, of je slecht hoort of spreekt en in welke taal je wilt communiceren. Daarna is de app klaar om te gebruiken als elke seconde telt.

Doorontwikkeling

De app is inmiddels 67.000 keer gedownload. 112 adviseur Marieke Ackerman van de Landelijke Meldkamer Samenwerking (LMS): ‘We vinden het belangrijk dat 112 op verschillende manieren en voor iedereen te bereiken is. We zijn blij dat we de 112NL app hebben kunnen lanceren en we hopen dat deze veel gedownload zal worden. Op basis van de ervaringen wordt de app verder doorontwikkeld’.

Arts geloofde stotterende Dini niet

Voor de zwaar stotterende Dini Zeggelaar uit Nijmegen is de app een uitkomst. Toen zij in haar jonge jaren eens de huisarts moest bellen in een noodsituatie verbrak hij de verbinding omdat hij dacht dat ze aangeschoten was. Dat zij nu met de meldkamer kan chatten is voor haar een uitkomst.

Zie ook

Lancering 112NL app

12 januari 2022
Lees meer over Lancering 112NL app
Stel een vraag
Sluit stel een vraag box