Firefighter Stair Climb smaakt naar meer

29 november 2022

Met zo’n 350 deelnemers, een fantastische sfeer en een indrukwekkende herdenking van gevallen hulpverleners was op 11 september jongstleden de eerste editie van de Firefighter Stair Climb een zeer geslaagd evenement. Daarbij: het evenement haalde 17.000 euro op voor de stichting Bevrijd van PTSS.

Wie aan kwam bij het WTC in Almere kwam terecht in een gezellige mierenhoop van hulpverleners, met daaromheen diverse eetstands en een lekker muziekje op de achtergrond.

Bij de start waren gespannen gezichten te zien bij de deelnemers, wie een pittige uitdaging te wachten stond. Met 30 verdiepingen en 600 traptreden is de Stair Climb lastig te trainen. De deelnemers gaven zich dan ook maar gewoon over aan deze uitdaging. En de één ging wat sneller dan de ander, maar alle deelnemers kwamen moe, maar voldaan terug van de dertigste verdieping. Op weg naar een watertje en een lekker broodje.

Energie

De organisatie had alles goed voor elkaar. ‘Een compliment aan jullie allemaal’, sprak commandant John van der Zwan trots vlak voor de herdenkingsceremonie. ‘Diensten, sponsoren en veel vrijwilligers trekken hier samen op. Sport verbindt. Ook dit laat zien dat als je samenwerkt je hier vaak iets moois voor terug krijgt. Je ziet dit terug in de energie die je hier voelt. Passie die je bij hulpverleners vaak ziet. Ik hoop dat de Firefighter Stair Climb kan uitgroeien tot een nieuwe traditie!’

PTSS uit de taboesfeer

Aan het eind van deze indrukwekkende ceremonie, was het aan Bas Scharloo en Leon van den Deijssel om een cheque te overhandigen aan Edward Haak van de stichting Bevrijd van PTSS. Een bedrag dat tot stand kwam met behulp van het inschrijfgeld, met hulp van sponsoren en na acties van verschillende brandweerposten en -regio’s. Zo haalden post Didam, Regio Hollands-Midden en de post Biddinghuizen bij elkaar al ruim 3.000 euro bij elkaar. Met dit bedrag kwam de totale donatie aan de stichting Bevrijd van PTSS op het prachtige bedrag van 17.000 euro. Een bedrag waar Edward Haak stil van werd en waar hij de organisatie en de deelnemers uitgebreid voor bedankte. ‘Het is ons doel om PTSS uit de taboesfeer te halen. Mensen schamen zich ervoor. Jullie hebben een beroep gekozen waarin je veel mooie dingen meemaakt, maar ook dingen die impact op je leven kunnen hebben. Daarbij heb je niet gekozen voor een leven met PTSS. Met de stichting willen we er aan bijdragen om mensen van PTSS te bevrijden.’

Dit en nog veel meer lees je in dit herfstnummer.

Bezoek de pagina Blader door de krant op Issuu

Brandweerkrant van Nederland, nr. 43

Herfst 2022
Stel een vraag
Sluit stel een vraag box