Game on!

01 november 2022

Duik in de wereld van Incident Bestrijding Gevaarlijke Stoffen (IBGS) via een nieuwe virtuele escaperoom.

Wil je een leuke uitdagende werkvorm om je kennis te testen over het bestrijden van incidenten met gevaarlijke stoffen? In IJsselland kun je samen met collega’s een virtuele escaperoom spelen. Doe je Virtual Reality-bril op en neem plaats in de virtuele game. Door samen te werken en puzzels op te lossen, speel je een key-card of code vrij die je toegang geeft tot een volgende ruimte. Als jullie uiteindelijk het slachtoffer veilig buiten weten te brengen, stopt de tijd.

‘Ik ben niet zo’n gamer, maar dit was echt leuk!’

Deze virtual reality (VR) escaperoom ontwikkelde Veiligheidsregio IJsselland samen met Hogeschool Windesheim en VR-Innovations. De escaperoom is uitvoerig getest met testgroepen. Voor veel mensen was dit de eerste echte kennismaking met een VR-bril: ‘Echt een hele leuke ervaring!’ was een vaak gehoorde reactie. Vakbekwaamheid wil aansluiten bij de behoefte van de oefengroepen en gebruik maken van nieuwe technieken. VR biedt ongekende mogelijkheden. Zo zijn we ook bezig met het ontwikkelen van een VR-app voor pompbedieners.

Meer weten?

Wil je meer weten over deze escaperoom: aanschaf, hardware en doorontwikkeling, neem dan contact op met Harry Munsterman.

Dit en nog veel meer lees je in dit herfstnummer.

Bezoek de pagina Blader door de krant op Issuu

Brandweerkrant van Nederland, nr. 43

Herfst 2022
Stel een vraag
Sluit stel een vraag box