Gouden Kruis van Verdienste voor Marcel Verspeek

15 december 2022

Donderdag 8 december 2022 ontving Marcel Verspeek, tijdens zijn afscheidsreceptie in de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant, het Gouden Kruis van Verdienste Brandweer. Deze staatsonderscheiding wordt uitgereikt als ‘waardering voor een persoon die zich op bijzondere wijze verdienstelijk heeft gemaakt voor de brandweer in het Koninkrijk.’

Marcel ontving het Kruis van Verdienste uit handen van de Regionaal Commandant Jolanda Trijselaar voor onder andere zijn grote bijdrage aan de landelijke Programmaraad (nu Vakraad) Incidentbestrijding. Marcel zorgde hierbij voor de noodzakelijke inhoudelijke kennis en gelet op zijn jarenlange ervaring was hij daarbij ook een continue factor in deze programmaraad. Zijn expertise op het gebied van repressie heeft hem gemaakt tot een veelgevraagd adviseur en geraadpleegd expert.

Gevaarlijke stoffen

Met name op het terrein van gevaarlijke stoffen is hij daarbij toonaangevend geweest in de kennisontwikkeling bij de brandweer in Nederland. Hij heeft daarbij aan de basis gestaan van leidraden en les- en leerstof en heeft ook als docent zijn sporen verdiend. Marcel was daarbij ook regelmatig voor Brandweer Nederland gesprekspartner voor ministeries en inspecties. Dit overigens niet alleen op het gebied van gevaarlijke stoffen.

De lijst van werkzaamheden en dossiers is bijna onuitputtelijk en loopt uiteen van het dossier over de transitie naar fluorvrij schuim en de gevolgen van aanpassingen in de energiesector tot het evalueren van radiologische meetapparatuur en advisering over vuurwerk. Het Gouden Kruis van Verdienste is dan ook een welverdiende kroon op zijn werk.

Zie ook

Toegekende Kruizen van Verdiensten Brandweer

Lees meer over Toegekende Kruizen van Verdiensten Brandweer
Stel een vraag
Sluit stel een vraag box