Handboek Gebouwbrandbestrijding: een must voor iedere brandweermedewerker

15 maart 2023

Jarenlang onderzoek naar brandverloop, brandbestrijding en incidentmanagement leverden onder andere De Basisprincipes van brandbestrijding, het FABCM-model en inzicht in de mensfactor op. Al deze inzichten, met uitstapjes naar natuur- en scheikunde, veiligheidskunde en psychologie, zijn nu samengebracht in het Handboek Gebouwbrandbestrijding. Het is met recht een compleet lesboek en naslagwerk geworden voor iedere brandweermedewerker.

Tot op dit moment ontbrak eenduidige les- en leerstof over de basisprincipes van brandbestrijding. De publicatie Basisprincipes van brandbestrijding zelf biedt een uitstekende onderlegger voor deze leerstof, maar is niet voldoende vakinhoudelijk uitgewerkt en ‘gedidactiseerd’ om als leerstof te kunnen fungeren.
De vakkennis waarop de basisprincipes zijn gebaseerd, is in de genoemde publicatie op hoofdlijnen samengevat. In dit Handboek gebouwbrandbestrijding, dat bedoeld is als compleet lesboek en naslagwerk, wordt die vakkennis wél uitgebreid behandeld. Op deze manier kunnen brandweermensen de basisprincipes tussen hun oren, in het hart en in de vingers krijgen.

Download hier het Handboek Gebouwbrandbestrijding.

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box