Herfstnummer Brandweerkrant op de post

05 oktober 2021

Van voorbereiding voor de Formule 1 in Zandvoort tot een verkenning met drones op de Veluwe. Nieuw materieel voor natuurbrandbestrijding of voor inzetten in ruig gebied en op het water. En collega’s die zich al 50 jaar inzetten voor de brandweer. Het herfstnummer van de Brandweerkrant staat weer boordevol verhalen voor en door de regio’s en ligt vanaf morgen op de koffietafels in alle posten in het land.

Heb jij al gehoord van de World Police & Fire Games (WPFG)? In dit nummer lees je over de voorbereiding van collega’s voor deelname aan dit grootste breedtesportevenement ter wereld dat volgend jaar in Rotterdam plaatsvindt. Ook jij kunt meedoen! Hoe? Dat lees je in de folder die is meegestuurd met de Brandweerkrant.

Oprolsysteem voor VLAS

Sinds een aantal jaren werkt de brandweer overal in het land met het Vernieuwd Lagedruk Afleg Systeem (VLAS). Hoewel brandbestrijding daarmee makkelijker gaat, zit er wel één nadeel aan: het oprollen en opruimen van de slangen neemt veel tijd in beslag. Maar het zou de brandweer niet zijn als collega’s niet zelf met een oplossing komen. De collega’s van Twente en van Haaglanden delen in dit nummer hun oprolsysteem.

Dit en nog veel meer lees je nu al online in de Brandweerkrant.

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box