Hoe beleef jij het brandweervak?

11 november 2021

Ben jij repressief actief? Hoe beleef je jouw vak en hoe kijk je naar ontwikkelingen in je werk en in je organisatie? De afgelopen week kregen alle repressieve collega’s van hun eigen regio een uitnodiging voor het belevingsonderzoek 2021. Laat je mening horen en doe mee!

Het belevingsonderzoek brengt in beeld hoe repressieve brandweermensen hun werk ervaren. Denk aan thema’s als organisatiecultuur, regelruimte, vrijwilligersbeleid, veilig en gezond werken, en opkomsttijden. In 2017 is dit onderzoek voor het eerst gedaan en dit jaar wordt het onderzoek herhaald.

Meedoen kan tot 15 december!

Jouw mening is van groot belang. Het invullen van de vragenlijst kost je maximaal 25 minuten. Kijk voor meer informatie over het belevingsonderzoek op www.ifv.nl/belevingsonderzoek. Hier kun je ook een webinar over het onderzoek terugkijken.


Wie is betrokken bij het belevingsonderzoek?

Het Veiligheidsberaad is de opdrachtgever van het onderzoek. Een stuurgroep is verantwoordelijk voor de inhoudelijke invulling van het onderzoek. Hierin zitten vertegenwoordigers van de Raad van Commandanten en Directeuren Veiligheidsregio (RCDV), FNV Overheid, CNV Overheid, de CMHF, de Vakvereniging Brandweer Vrijwilligers (VBV), het ministerie van Justitie en Veiligheid en het Veiligheidsberaad. Het Instituut Fysieke Veiligheid (IFV) voert het onderzoek uit.

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box