Laat je stem horen voor een optimale werkomgeving

12 juli 2022

Hoe blijf je zo lang mogelijk gezond en veilig aan het werk bij de brandweer? In opdracht van Brandweer Nederland doet de Universiteit van Maastricht gedurende enkele jaren een groot onderzoek naar de optimale werkomgeving voor brandweermensen, oftewel SEmFire ( Sustainable Employability Firefighters). Inmiddels hebben alle beroepsmedewerkers en vrijwilligers een e-mail met vragenlijst ontvangen. Vragenlijst nog niet ingevuld? Laat je stem horen en vul de vragenlijst vandaag nog in.

Door deel te nemen, laat je je stem horen over de toekomst van jouw werk.

Laat je stem horen

Je werkgever erkent dat het brandweerwerk een zwaar beroep is met dus ook zwaar werk. Er worden hoge lichamelijke en emotionele eisen aan jou gesteld. Zoals je misschien weet, is een optimale werkomgeving daarom al sinds jaar en dag een belangrijk thema binnen de brandweer. We hebben het dan ook vaak over hoe jij zo lang mogelijk bij de brandweer kan blijven werken in de operationele dienst. ‘Zowel beroepspersoneel als vrijwilligers worden uitgenodigd aan het onderzoek mee te werken. Door deel te nemen, laat je je stem horen over de toekomst van jouw werk’, aldus Diemer Kransen van Brandweer Nederland.

Meerjarig onderzoek

Als je meedoet aan het onderzoek., ontvang je ook volgend jaar en het jaar erop een verzoek om een vragenlijst in te vullen. De onderzoekers willen namelijk over drie jaar meten hoe het staat met jouw inzetbaarheid over de jaren heen. En we willen ook weten, dat mocht je ooit in aanmerking komen voor een tweede loopbaan, of en welke minder zware functie iets voor je kan zijn.

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box