‘Laden elektrische voertuigen in parkeergarage extra risico’

30 november 2021

Elektrische voertuigen, hybride auto’s, voertuigen op waterstof of LNG. De overgang naar nieuwe technieken en vormen van energiegebruik is in volle gang en daar hebben we allemaal mee te maken. Wat betekenen de nieuwe ontwikkelingen bijvoorbeeld voor de veiligheid en voor de inzet van de brandweer, bijvoorbeeld als het gaat om elektrische voertuigen en het laden hiervan in parkeergarages?

‘Het laden van elektrische voertuigen in parkeergarages is een extra risicofactor’

Dit terugkerende thema kwam afgelopen weekend wederom in het nieuws, mede naar aanleiding van de zorgen die leven bij de VVE’s. ‘Het laden van elektrische voertuigen in parkeergarages is een extra risicofactor’, stelt Nils Rosmuller bij de NOS en bij het radioprogramma Met het oog op morgen. ‘Met gerichte maatregelen kunnen die risico’s worden beperkt. Belangrijk hierbij is dat de laadpalen niet worden geplaatst nabij vluchtroutes en nooduitgangen.’

Publicaties

Eerder verschenen publicaties van de lector over deze problematiek zijn te vinden op de NIPV-site of bekijk ook Veilig elektrisch laden in een parkeergarage op brandweer.nl.

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box