Landelijke netwerkdag PBM voor de brandweer

01 augustus 2023

Na een lange periode van stilte organiseerden we afgelopen mei, met succes, een landelijke netwerkbijeenkomst adembescherming. Maar ook overige persoonlijke beschermingsmiddelen mogen meer aandacht hebben. Daarom zijn we gestart met het organiseren van een jaarlijks terugkomende netwerkdag ‘PBM voor de brandweer’. Momenteel en in de nabije toekomst verwachten we dat de Europese en wereldwijde ontwikkelingen hier invloed op hebben. Deze kunnen serieus groot zijn en het is goed om daar wat meer inzicht in te bieden en ook jullie mening op te halen. Zoals jullie weten nemen we deel aan diverse normcommissies en ook daarvoor kijken we uit naar jullie input.

We organiseren op 3 oktober de kick-off op een historische bijzonder plaats van de haven in Rotterdam, namelijk op het voormalig RDM terrein op de Heiplaat. Deze bijeenkomst staat in het teken ‘PBM van en voor de brandweer’.

Programma

Ontvangst om 8.30 uur en het programma start om 9.00 uur, de dag eindigt rond de klok van 15.45 uur. Kijk voor het volledige programma op de website. Onderwerpen die o.a. aan de orde komen:

  • Rol klantenraad;
  • Terugkoppeling en ontwikkelingen Operationeel Uniform;
  • PBM en gender issues;Ontwikkelingen rond selectie, gebruik, reiniging en onderhoud;
  • Update van de normen PBM’s

Ook zijn we nieuwsgierig naar wat er momenteel leeft en wat de behoefte is op het gebied van selectie, gebruik en onderhoud van PBM’s bij de veiligheidsregio’s. Met andere woorden, een netwerkdag om naar uit te zien!

Voor wie?

Persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM’s) worden door iedereen die operationeel actief is in vele vormen en uitvoeringen gedragen. Ben jij bij de brandweer strategisch of inhoudelijk betrokken met de operationele voorbereiding, arbeidsveiligheid, onderhoud of inkoop van PBM dan is dit een netwerkdag waar jouw deelname en inbreng een gezamenlijke meerwaarde biedt en ook zeer gewaardeerd wordt. Ken je iemand voor wie deze bijeenkomst interessant is? Stuur deze dan gerust door.

Naast deze netwerkbijeenkomsten willen we ook een klankbordplatform bieden om informatie te delen. Dit willen we doen via de middelen die de RCDV hiervoor beschikbaar stelt. Wil je deelnemen aan dit platform geef je dan op via deze link PBM@nipv.nl. Vermeld daarbij je naam, e-mailadres en regio.

Aanmelden en meer informatie

Je kunt je aanmelden via onze website of klik hier om rechtstreeks aan te melden. Deelname is kosteloos. Meld je snel aan, want het aantal plaatsen is beperkt en vol is vol!
Voor meer informatie of vragen neem je contact op via de e-mail met kennisevents@nipv.nl.

We zien je graag 3 oktober in Rotterdam!

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box