‘Lessen die we graag delen met onze collega’s’

27 september 2021

‘Brandonderzoek levert vaak verrassende inzichten op. Alle inzichten die we in de afgelopen jaren hebben opgedaan, zijn in dit boek gebundeld en deze lessen willen we graag delen.’ Collega’s van Team Brandonderzoek van Flevoland en Gooi en Vechtstreek vertellen in het zomernummer van de Brandweerkrant over de verschijning van het boek ‘Leren van brand’.

Het boek bevat interviews en meer dan dertig casussen waar brandonderzoekers uit Flevoland en Gooi en Vechtstreek de afgelopen jaren aan gewerkt hebben. Het geeft een beeld van het werk van brandonderzoekers maar biedt ook waardevolle informatie voor collega’s en ook voor verzekeraars, politie en gemeentes.

Riekelt de Boer (l) en Loe van der Borgh (r)

Praktijkvoorbeelden

Riekelt de Boer en Loe van der Borgh, die allebei een repressieve achtergrond hebben, zijn zo’n tien procent van hun tijd bezig met brandonderzoek. Met het boek dat net is verschenen, hopen Riekelt en Loe meer bekendheid te geven aan brandonderzoek. Loe: ‘Het boek is wat mij betreft een mooi product vol praktijkvoorbeelden waar we lessen uit kunnen trekken. Zowel op het gebied van incidentbestrijding, risicobeheersing als Brandveilig leven.’

In het zomernummer van de Brandweerkrant lees je het volledige artikel met een voorbeeld van een casus en vertellen Riekelt en Loe waarom brandonderzoek een extra dimensie geeft aan hun werk.

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box