Nationale brandweerherdenking op 18 juni

30 mei 2022

Op zaterdag 18 juni 2022 vindt om 12:00 uur de jaarlijkse nationale brandweerherdenking plaats bij het herdenkingsmonument in Arnhem. Op deze dag staan we als brandweer stil bij de collega’s die ons zijn ontvallen tijdens de uitvoering van hun werk. Ook jouw kazerne kan meedoen aan de herdenking!

Gelijktijdig met het herdenkingsmoment in Arnhem worden de brandweerkazernes in het land opgeroepen om net als bij de nationale herdenking, het ereteken te maken. Dit ereteken bestaat uit:

  • De brandweervlag halfstok.
    Wat kun je doen? Hang op zaterdag 18 juni 2022 tussen 12.00 en 15.00 uur de brandweervlag halfstok.
    Let op: het is niet de bedoeling om de Nederlandse vlag halfstok te hangen.
  • Het water-ereteken.
    Wat kun je doen? Maak om precies 13:00 uur het water-ereteken met behulp van twee handstralen. Wil je weten hoe het water ereteken er precies uit moet zien? De complete instructie vind je op de pagina van het ereteken. Hier vind je zowel een instructiefilm als het instructiedocument.

Kledingadvies

Werk je mee aan de herdenking bij jouw kazerne? Dan geldt het volgende kledingadvies:

  • De uitrukploeg die het ereteken maakt, is gekleed in uitrukuniform.
  • Alle andere geüniformeerden zijn gekleed in ceremonieel uniform met hoofddeksel en armsnoer.

Live stream

De nationale brandweerherdenking is ook dit jaar weer via een livestream te volgen, via www.brandweermonument.nl. De livestream begint op 18 juni vanaf 12.00 uur.

Social media

Iedere derde zaterdag in juni staan we stil bij onze brandweercollega’s die omkwamen tijdens de uitoefening van het vak. Wil jij hen ook herdenken? Vervang dan op die dag je profielfoto door het zwarte brandweerlogo. #Brandweerherdenking

Download logo

Zie ook

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box