Rotterdam-Rijnmond neemt hoogwerker Zuid-Holland Zuid over

09 november 2023

Samenwerking tussen veiligheidsregio’s is enorm belangrijk. Een mooi voorbeeld hiervan is de overdracht van een hoogwerker van de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid (VRZHZ) aan de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (VRR). De VRR kwam door een eerder incident een ‘HW’ tekort. Buurregio Zuid-Holland Zuid gaat over op autoladders en kon deze hoogwerker op korte termijn leveren.

Onder meer burgemeester Peter Rehwinkel van Voorne aan Zee en brandweerdirecteur Michiel van Kruijsbergen (VRR) waren aanwezig bij de overdracht op de kazerne van Hellevoetsluis. Het voertuig is netjes onderhouden en heeft recent een update gehad. De hoogwerker kan nog jaren mee. Deze overname zorgt voor een veel kortere levertijd in vergelijking met de aanschaf van een nieuwe model.

Ander merk voertuig

De ploeg van Hellevoetsluis heeft een extra opleiding gevolgd, omdat de hoogwerker van een ander merk is dan het overige materieel van Rotterdam-Rijnmond. Zo heeft het voertuig een aantal andere technische eigenschappen en ook de rijeigenschappen verschillen met de overige voertuigen van de VRR.

Rotterdam-Rijnmond is blij met de goede samenwerking met de buren van de VRZHZ. Zo is er recent een gezamenlijke aanbesteding gehouden van bluskleding, wisselen de twee regio’s materiaal uit voor duikteams en heeft Rotterdam-Rijnmond dezelfde toiletunit voor grootschalig incidenten aangeschaft op advies van VRZHZ. De overname van de hoogwerker past perfect in dat rijtje.


Dit artikel en nog veel meer lees je in dit herfstnummer van de Brandweerkrant van Nederland.

Bezoek de pagina Download Brandweerkrant nr.47

 

Bezoek de pagina Blader door de krant
Stel een vraag
Sluit stel een vraag box