Per regio zijn in totaal circa 30 opgeleide STH-teamleden, zodat bij een alarmering altijd voldoende teamleden opgeroepen kunnen worden voor het formeren van één team. STH is een mooi specialisme om deel van uit te maken met een bewezen meerwaarde in het veld! Lijkt het jou wat of wil je meer weten? Kijk dan op de pagina Specialisme Technische Hulpverlening. Je kunt tot 8 augustus 2022 solliciteren.
Ben je geïnteresseerd en gemotiveerd om van dit nieuwe landelijke specialisme een succes te maken? Kijk dan hieronder voor de beschrijvingen van de verschillende teamrollen, de benodigde competenties, kennis en vaardigheden. Op dit moment zijn we nog op zoek naar de volgende functies:
Wil je solliciteren? Dat kan tot en met 8 augustus door je beknopte motivatiebrief en cv naar secretariaatGBO-SO@brandweernederland.nl te sturen.
Houd er vast rekening mee dat wanneer je geselecteerd wordt op zaterdag 10 september de selectiedag plaatsvindt! Noteer deze datum dus met potlood alvast in je agenda.
Als teamleider heb je de algemene leiding over het team Specialisme Technische Hulpverlening. Jij adviseert de plaatselijke collega’s en bent aanspreekpunt voor het CoPI. Mocht je nodig zijn bij het CoPI of andere overlegmomenten dan draag je je taak als teamleider over aan je plaatsvervanger. Je werkt onder verantwoordelijkheid van de lokale autoriteiten.
Als kwartiermaker ben je eerder ter plaatse dan het team. Hier leg je direct contact met de lokale operationele leiding. Op basis van een
taak- risicoanalyse bepaal jij of je het team kunt inzetten en zo ja, of het veilig genoeg is; of dat het veilig genoeg gemaakt kan worden.
Dit zijn je taken als teamleider
Minimaal aangesteld en operationeel actief als Officier van Dienst Brandweer
Samen met je vier collega-reddingwerkers ben jij degene die het ingestorte gebouw ingaat of in een ongelofelijke ravage van metaal je weg vindt. Je weet hoe je omgaat met het materieel dat tot je beschikking staat en bij inzet hiervan het effect op de constructie.
Samen ga je stap voor stap –in nauw overleg– constructies maken om zo veilig mogelijk slachtoffers te zoeken, bij hen te komen en hen veilig te bevrijden uit hun benarde posities.
Dit vergt veel van je: vaardigheden om samen te werken onder moeilijke omstandigheden. En waar je, moeizaam manoeuvrerend, kleine resultaten boekt. Je hebt het uithoudingsvermogen om in een moeilijke onoverzichtelijke werkomgeving de juiste stappen te zetten. Ook heb je specialistisch inzicht van constructies en kennis van techniek om met technisch en soms ook zwaar materieel te werken.
Minimaal aangesteld en operationeel actief als manschap. Diploma Brandweerchauffeur (zwaar) verdient de voorkeur.
Je bent onderdeel van het specialistische team Technische Hulpverlening. Samen met je collega logistiek ondersteuner verzorg en ondersteun je het team. Je weet wat nodig is en brengt dat ter plaatse. Je onderhoudt de contacten met de teamleden. Je hebt overzicht over het in te zetten materieel en draagt zorg voor de inzetbaarheid ervan.
Samen met je collega logistiek ondersteuner en de vijf reddingswerkers ben je verantwoordelijk voor het ter plaatse brengen van de uitrusting: van kazerne tot inzetlocatie. Je beheert
de uitrusting, controleert de gereedschappen en middelen en controleert of deze veilig en juist functioneren. Je houdt bij welke gereedschappen en middelen aan de reddingswerkers worden uitgegeven. Je draagt bij aan het inzetplan.
Na de inzet bepak je de container, stel je het verbruik op en verwerk je de storingsregistratie. Op de kazerne draag je de uitrusting weer over aan de beheerder. Je geeft aan welke middelen zijn ingezet en wat de staat van deze gebruikte middelen en gereedschappen is.
Minimaal aangesteld en operationeel actief als manschap. Diploma Brandweerchauffeur (zwaar) verdient de voorkeur.