Trots op onze brandweervrouwen!

08 maart 2022

Al sinds het ontstaan van de brandweer in Nederland is solidariteit de kracht van onze organisatie. Gelukkig zien we dat ook steeds meer vrouwen een plek vinden binnen de brandweer. Zowel aan de koude kant als aan de warme kant. Een mooie ontwikkeling die we graag onder aandacht brengen.

Wij zijn trots op al onze ruim 21.700 brandweercollega’s die zich 24/7 met hart en ziel inzetten voor onze maatschappij. Vandaag zetten wij op Internationale Vrouwendag onze brandweervrouwen extra in het zonnetje. Zo’n 1.390 vrouwen zetten zich iedere dag vol overgave in voor de brandweer. We zouden graag zien dat er in de toekomst meer dames bij de brandweer komen, want branden voorkomen, branden blussen en levens redden is echt niet alleen iets voor mannen.

In beeld

Om zichtbaar te maken dat het brandweervak ook iets is voor dames heeft het Netwerk Brandweervrouwen in 2021 wekelijks een vrouwelijke collega’s in beeld gezet op hun Facebooksite. Hiermee worden zowel de functies als de mensen achter het werk zichtbaar. Vol trots vertelden de collega’s over hun mooie vak. Vandaag, op internationale vrouwendag, delen we de verzameling van afgelopen jaar.

Ook trots?

Ben jij ook trots op je collega of ons mooie vak? Deel dan vandaag deze afbeelding op social media met de tekst:

Laat solidariteit de kracht zijn van Brandweer Nederland! #brandweervrouwietsvoorjou

Blijvend op zoek naar talent

Claudia Prins, voorzitter van het Netwerk Brandweervrouwen vertelt over de nut en noodzaak van meer vrouwen bij de brandweer: ‘Ons beroep lijkt aan de buitenkant misschien op een mannenberoep. Maar niets is minder waar. We hebben juist vrouwen nodig, want zij zorgen voor diversiteit en verandering. Dit zorgt er voor dat bestaande patronen doorbroken kunnen worden en nieuwe ideeën ontstaan. Een goed team is geen verzameling van gelijken, maar een verzameling van verschillen. Vanuit dat vertrekpunt kan solidariteit groeien en worden we een brandweer voor iedereen, door iedereen!

Netwerk Brandweervrouwen

Prins vervolgt: ‘Ons netwerk staat voor verbinding, normalisering en positionering van de vrouw binnen Brandweer Nederland. Wij staan voor diversiteit en inclusie. We maken de brandweervrouwen zichtbaar door vanuit kracht een plek in te nemen aan tafel en op de werkvloer.’
Wil je meer weten over het Netwerk Brandweervrouwen? Kijk dan op de pagina van het Netwerk Brandweervrouwen op deze website, of volg ons op social media!

Zie ook

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box