Uit de RCDV-vergadering van oktober 2023

03 november 2023

Op vrijdag 3 november kwam de Raad van Commandanten en Directeuren Veiligheidsregio (RCDV) samen. Zij spraken tijdens deze vergadering onder andere over werven en behouden van vrouwen bij de brandweer, visie natuurbrandbeheersing, update brandweerkleding en asielopvang. Een compact overzicht.

Werven en behouden vrijwillige brandweervrouwen

Tijdens de vergadering namen de commandanten/directeuren kennis van het onderzoek over werven en behouden van vrouwen bij de vrijwillige brandweer, en de bijbehorende aanbevelingen en tips. Onderzoeker Karin Dangermond presenteerde samen met lector Ricardo Weewer de bevindingen. Het onderzoek wordt in de week van 6-10 november gepubliceerd. Het rapport is een onderdeel van een reeks onderzoeken naar vrijwilligheid bij de brandweer, dat ook terug komt in een verzamelanalyse door het lectoraat. Deze wordt naar verwachting eind deze maand door het Nederlands Instituut Publieke Veiligheid (NIPV) gedeeld.

Visie natuurbrandbeheersing

Projectleider Edwin Kok gaf een inhoudelijke toelichting op de visie natuurbrandbeheersing namens Brandweer Nederland, en de RCDV stelt dit stuk tijdens de vergadering vast. Deze visie komt in het volgend Veiligheidsberaad aan bod, en wordt vervolgens verder gedeeld en gepubliceerd.

Zie ook

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box