Vaar met ons mee in de Pride Canal Parade

09 juni 2023

De organisatie voor de deelname van de brandweer aan de Amsterdam Pride Canal Parade (op zaterdag 5 augustus) is in volle gang. Het thema van de Pride dit jaar is #YouAreIncluded. Ook jij kan meevaren op de brandweerboot!

Het thema #YouAreIncluded past goed bij de hulpverlening die de brandweer biedt, namelijk altijd en voor iedereen. We helpen iedere burger in nood. Daarom is het van belang dat mensen zich in de brandweer kunnen herkennen. We willen een afspiegeling zijn van de samenleving. ’Het brandweeruniform past iedereen.’

Vertrouwen

We hebben een diversiteit aan collega’s en we staan allemaal voor hetzelfde doel: het redden van mensen. Om deze taak goed te kunnen volbrengen is het belangrijk dat je op ieder moment en in iedere situatie op elkaar kunt vertrouwen. Het is noodzakelijk om honderd procent jezelf te kunnen zijn om het beste uit jezelf te kunnen halen.

Trots

Er zijn helaas nog veel vooroordelen over de brandweer. Met onze deelname aan de Canal Parade laten we zien dat ‘de stereotype brandweerman’ niet bestaat. We staan voor iedereen als een inclusief en diverse organisatie. Iedereen moet zichzelf kunnen zijn en zich thuis kunnen voelen. We zijn trots op ál onze 25.000 brandweercollega’s.

Meer zien en lezen over de vorige editie van de Pride en onze deelname als brandweer? Lees dan Canal Parade: meevaren met trots.

Inschrijven

Alle brandweermensen en ondersteunend personeel zijn van harte welkom om zich aan te melden om mee te varen op 5 augustus. Dat doe je door middel van het inschrijfformulier. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. De plekken op de boot worden door middel van loting toegekend. De inschrijfperiode loopt tot en met 15 juli. Je hoort daarna of je meevaart.

Bezoek de pagina Naar het inschrijfformulier

Zie ook

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box