Vakdagen instructeurs van Brandweer Haaglanden

05 februari 2024

Dit najaar organiseerde de afdeling Vakbekwaamheid drie vakdagen voor hun instructeurs. Er werden acht onderwerpen aangeboden, waaruit de instructeurs er drie konden kiezen. Tijdens de lessen werden zowel vakinhoud als didactiek meegegeven, direct toepasbaar op de ploegen in de kazernes.

Inspiratieplein

Na een gezamenlijke aftrap in de ochtend werd gestart met de lessen. De onderwerpen liepen uiteen van IBGS tot veilig werken met elektrische voertuigen en van ventileren tot waden.

Tijdens de lunch konden de deelnemers een aantal nuttige en inspirerende stands bezoeken op een inspiratieplein. Zo werd er kennis gemaakt met onze nieuwe ademluchtapparatuur, de nieuwe werkwijze voor natuurbrandbestrijding, met bijbehorend voertuig en de lifeguards die hun werk doen op het strand in de zomermaanden. Ook was er een mogelijkheid om het oefenen met virtual reality uit te proberen. Fireware was aanwezig om vragen te beantwoorden over en tips te geven voor ensceneren van oefeningen.

Kant en klaar

Na de derde vakles werd de dag afgesloten door een interessante spreker die de instructeurs meenam in zijn verhaal over mentale veerkracht.

Vanuit de instructeurs zijn er positieve reacties ontvangen over de inhoud van de dag, en ook waardevolle tips en onderwerpen voor een volgende editie. Een succes dus, waar de komende jaren op doorgeborduurd kan worden.

Bekijk het filmpje over de vakdagen


Dit en nog veel meer lees je in dit winternummer.

Bezoek de pagina Download Brandweerkrant nr. 48

 

Bezoek de pagina Blader door de krant

Zie ook

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box