‘Van vakbekwaamheid tot ombouw materieel’

13 oktober 2021

In 2018 presenteerde de Brandweeracademie van het Instituut Fysieke Veiligheid (IFV) een aantal eenvoudige en praktisch toepasbare vuistregels voor het bestrijden van gebouwbranden. In 2019 zijn deze ‘Basisprincipes voor brandbestrijding’ vastgesteld door de toenmalige Programmaraad Incidentbestrijding. In de brandweerkrant lees je hoe alle brandweerposten in Zuid-Holland Zuid aan de slag gaan met de basisprincipes.

‘Voor een succesvolle invoering zorgen we voor vakbekwaam personeel en voor de juiste middelen’, trapt deelprojectleider Jurry Hoeksma af. ‘In september zijn we in onze regio gestart met een programma van twaalf weken. Daarbij krijgen alle achthonderd brandweermensen zeven maal te maken met de basisprincipes. Dit doen we met een mix van theorie, praktijk, online informatie en veel interactie. Daarnaast trekken we de oudere tankautospuiten, die buiten de aanbesteding tot 2025 lopen, zoveel mogelijk gelijk met de nieuwe. Dit doen we door deze te voorzien van O-bundels, snelle interventielijnen, smokestoppers en bijbehorende materialen, zoals slangen en straalpijpen.’

Het volledige verhaal van Zuid-Holland Zuid en nog meer verhalen voor en door de regio’s lees je in het herfstnummer van de Brandweerkrant.

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box