Vertrekkend minister Grapperhaus ere-vrijwilliger Brandweer Nederland

18 januari 2022

Begin deze maand schreef Grapperhaus een handgeschreven brief aan alle brandweercollega’s. In kazerne Osdorp in Amsterdam sprak Tijs van Lieshout de scheidend minister van J&V toe en benoemde hem – namens alle brandweermannen en vrouwen – tot ere-brandweervrijwilliger voor het leven.

Grappenhaus mocht na een kop koffie en taartje met de ploeg ook een stukje meerijden in de elektrische tankautospuit, de eerste in Nederland die op kazerne Osdorp in Amsterdam staat. De replica hiervan kreeg Grapperhaus als cadeau mee.

(Fotografie: Megin Zondervan, Instagram @meginzondervan)

Oprechte belangstelling

‘Ferd Grapperhaus heeft tijdens zijn ministerschap zijn liefde voor het brandweervak nooit onder stoelen of banken geschoven’, zegt voorzitter Tijs van Lieshout van Brandweer Nederland. ‘De afgelopen 4,5 jaar heeft hij niet alleen veel interesse in de brandweer en de brandweerdossiers getoond, hij had ook oprechte belangstelling voor individuele collega’s die in hun werk iets ingrijpends hebben meegemaakt. Bovendien was hij elk jaar was hij present op de jaarlijkse herdenking van omgekomen brandweermannen, waar hij altijd uitgebreid de tijd nam om met nabestaanden te praten. Dat werd erg gewaardeerd.’

Zie ook: Vertrekkende minister Grapperhaus schrijft brief aan brandweercollega’s

Vertrekkende minister Grapperhaus schrijft brief aan brandweercollega’s

10 januari 2022
Lees meer over Vertrekkende minister Grapperhaus schrijft brief aan brandweercollega’s
Stel een vraag
Sluit stel een vraag box