#VetVeilig the game 2: ‘De val’

23 november 2021

Na het succes van ’De brand’, het eerste scenario van #VetVeilig the game, is er nu een nieuw scenario: ‘De val’! Onder digitale leiding van niemand minder dan arts én presentator van het programma Topdoks, Elbert Smelt, leren kinderen ook nu meer over veiligheid. In de Brandweerkrant vertelt IJsselland over de interactieve games die speciaal zijn ontwikkeld voor scholen om te spelen met leerlingen uit de groepen 7 en 8.

‘Hoe meer omstanders, kinderen én volwassenen weten wat ze kunnen en moeten doen in geval van nood, hoe minder slachtoffers. Als dokter en vader vind ik het super dat Veiligheidsregio IJsselland, juist bij de generatie van morgen, bouwt aan verantwoordelijk en zorgzaam burgerschap!’, vertelt Elbert.

Groot succes

‘Na de lancering van #VetVeilig the game over brandveiligheid, november 2020, bleek al snel dat het spel een groot succes was. Het tweede scenario focust zich op medische veiligheid. Om de game zo realistisch mogelijk te kunnen maken hebben we de expertise ingezet van onze partners: Ambulancedienst IJsselland, Meldkamer Ambulancedienst en het Rode Kruis.’

Nieuwsgierig?

Het volledige verhaal en nog meer mooie artikelen voor en door de regio’s lees je in de Brandweerkrant.

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box