Vier en vaar mee met de Pride Canal Parade

03 juni 2022

De organisatie voor de Pride-week – van 30 juli tot en met 7 augustus – is in volle gang. Ook het hoogtepunt van het festival, de Canal Parade, keert na twee jaar van afwezigheid terug op zaterdag 6 augustus. Wij als brandweer doen weer mee. De wereldberoemde botenparade viert dit jaar haar 25e editie, met als thema ‘My gender, my pride’. En jij kan daarbij zijn!

Niet alleen de botenparade viert dit jaar een jubileum, ook wij doen dit. Het is namelijk de vijfde keer dat een boot van Brandweer Nederland meevaart. Daar zijn we trots op! Al jaren lang maken we ons hard voor het stimuleren en normaliseren van diversiteit en inclusie binnen onze organisatie. Meevaren tijdens de Pride is hierin een kers op de taart, om onze diversiteit te vieren.

My gender, my pride

Ieder jaar hanteert Pride Amsterdam een eigen thema. Dit jaar is dit ‘My Gender, My Pride’. Afgelopen jaren stond ‘mogen houden van wie je wilt’ centraal tijdens de pride-week. Dit jaar gaat de organisatie een stap verder en draait het om ‘mogen zijn hoe je je voelt’.

Een belangrijk thema voor de Brandweer. ‘De brandweer is een beroepsgroep die makkelijk aan mannelijke stereotypes te onderwerpen is. Hoewel we ons hier al steeds meer bewust van zijn, hebben we ook nog stappen te zetten. Dit zit ‘m in de kleinste details. Laten we met z’n allen over brandweermensen spreken in plaats van over brandweermannen en -vrouwen. Deze kleine veranderingen kunnen een grootst gebaar zijn waardoor iedereen zich thuis kan voelen bij de brandweer.’

Inschrijven

Alle brandweermensen en ondersteunend personeel zijn van harte welkom om zich aan te melden om mee te varen op 6 augustus. Dat doe je door middel van het onderstaande inschrijfformulier. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. De plekken op de boot worden door middel van loting toegekend. De inschrijfperiode loopt tot en met 27 juni. Je hoort daarna of je meevaart.

Zie ook

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box