Wat leidde tot de brand in de accu?

09 september 2021

Op vrijdagochtend 1 januari 2021 komt er op de meldkamer een melding binnen van een autobrand in Middelburg. Het blijkt te gaan om een hybride auto. Team Brandonderzoek Zeeland onderzocht de situatie en schreef het voor de Brandweerkrant uit in deze casus.

De brandweer ter plekke zag dat er lichtgrijze rook uit de voorkant van de auto kwam. Na overleg met de OvD is een Zeeuws bergingsbedrijf met een dompelcontainer gekomen. Omdat de onderkant van de auto zeer heet was, is deze met lage druk het eerst gekoeld. Hierbij kwam veel stoom en giftige rook vrij. Bij het stoppen met koelen warmde het accupakket snel weer op. Daarom is de auto daarna in de dompelcontainer gezet en met water afgevuld tot de hoogte van de kentekenplaat. Na circa 10 minuten waren de hitte en de rook weg en konden ze veilig naar het terrein van de berger rijden.

Van drukgolf, restspanning, een luik achter de voorstoelen tot een update van het Crash Recovery Systeem door Mitsubishi. In het volledige artikel in de Brandweerkrant lees je de resultaten van het Team Brandonderzoek.

Lees het volledige artikel

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box