Watertransport-Systemen voor Oekraïne

31 augustus 2023

Op 27 augustus jongstleden vertrok vanuit Hengelo (OV) een colonne van zes vrachtauto’s met groot watertransport systemen (WTS), inclusief toebehoren, naar Polen. Ook zijn er een container met rampterreinverlichting, aggregaten en helmen en een ondersteunende auto mee. Al het materiaal is bedoeld voor de brandweer in Oekraïne.

De WTS-en zijn eerder gebruikt in Zuid-Oost-Brabant en de verlichting komt van Limburg-Zuid. De mobiele Groot Watertransport-systemen kunnen in de Oekraïne ingezet worden voor grote branden, maar bijvoorbeeld ook bij overstromingen.

Hele organisatie

Achter de schermen is de afgelopen maanden veel werk verricht door diverse vrijwilligers om deze donatie naar Oekraïne te krijgen. Ook is intensief samengewerkt met het ministerie van Justitie en Veiligheid en heeft de firma Hytrans uit Lemmer de systemen kosteloos weer operationeel inzetbaar gemaakt.
De colonne bestaat uit 14 brandweermensen uit Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland, Twente, Gelderland Zuid, Noord Holland Noord, Midden-West Brabant, Marine brandweer en brandweeropleidingen BOGO. Zij zijn in pelotons-verband naar de hub in Polen gereden.

Inzamelpunt

Op 28 augustus zijn de containers afgeleverd bij het inzamelpunt. Vanuit hier wordt het materiaal overgebracht naar Oekraïne.

Brandweer zonder Grenzen is bijzonder dankbaar voor iedere organisatie en de chauffeurs die het mede mogelijk hebben gemaakt om deze missie te volbrengen.

Brandweer zonder Grenzen

Stichting Brandweer zonder Grenzen ondersteunt de lokale brandweer in landen die onze hulp goed kunnen gebruiken.

Bekijk de website
Stel een vraag
Sluit stel een vraag box