‘Werken bij de brandweer brengt actie, uitdaging en afwisseling’

25 november 2021

In het herfstnummer van de Brandweerkrant opent kazerne Losser van Brandweer Twente haar deuren voor ons. De vrijwilligerspost geeft een mooi inkijkje.

Losser telt ongeveer 14.000 inwoners en is de hoofdplaats van deze gelijknamige gemeente. Kazerne Losser is een echte vrijwilligerspost. Er zijn 31 brandweermensen actief, waaronder 2 vrouwen en 29 mannen. Ook hebben ze 10 gaspakdragers.

Van alle markten thuis

Martin Boers, kazernecoördinator van Losser: ‘Qua uitrukken zijn we eigenlijk van alle markten thuis. In Losser hebben we industrie en agrarische bedrijven, maar ook hoog- en laagbouw. In de wintermaanden rukken we regelmatig uit voor schoorsteen- en woningbranden. Ook komen we in actie bij een koe in de put en verlenen we hulp bij ongevallen op voornamelijk de provinciale wegen.’

Over de grens

‘Losser ligt aan de Duitse grens en daarom rijden we regelmatig naar de oosterburen om bijstand te verlenen. Ook komen onze Duitse collega’s naar ons toe. Zij zetten vooral hun hoogwerker in op Nederlands grondgebied, omdat deze voor ons dichterbij is dan de Twentse in Enschede gestationeerde hoogwerker. We zijn erg blij met deze samenwerking omdat hulpverlening geen grenzen kent. En de communicatie? Met een aardig woordje Twents kunnen we de oosterburen prima duidelijk maken wat de bedoeling is en vice versa!’

Het volledige verhaal van de collega’s van kazerne Losser lees je in de Brandweerkrant. Ook lees je daarin aan welke post ze het stokje doorgeven voor de rubriek Post Uitgelicht.

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box