World Police & Fire Games 2022: nog één jaar te gaan

02 augustus 2021

Tijdens een indrukwekkende bijeenkomst op 29 juli in Rotterdam Ahoy werden genodigden en media in aanwezigheid van burgemeester Ahmed Aboutaleb bijgepraat over de World Police & Fire Games (WPFG). Dit grootse en bovenal unieke breedtesportevenement komt volgend jaar voor het eerst in de geschiedenis naar Nederland. Met maar liefst 30 locaties in Nederland waar activiteiten worden georganiseerd, is Rotterdam het kloppend hart van dit unieke evenement.

Van 22 tot en met 31 juli 2022 ontmoeten brandweer, politie, Douane en de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) elkaar en werken ze samen tijdens dit grote internationale sportevenement. En jij kunt daaraan meedoen. Jong, oud, man, vrouw, uit alle geledingen van de brandweer! Het sportaanbod is zeer divers: van badminton tot kitesurfen en van triatlon tot voetbal. Maar ook specifieke sporten gerelateerd aan de diensten zoals de Ultimate Fire Fighter competitie en schietonderdelen. Er zijn geen limieten of kwalificatie-eisen en sporters worden ingedeeld naar leeftijd. Dat zijn de WPFG!

Naast sportiviteit, teamwork en ontmoeten heeft de WPFG Rotterdam 2022 nog een andere belangrijke doelstelling: het verhogen van respect en waardering voor hulpverleners.

Ontmoeten, sportiviteit & respect

Eva van der Vegt, directeur WPFG2022: ‘De World Police & Fire Games 2022‘ zet sport in als middel om ontmoetingen tussen hulpverleners tot stand te brengen. Daarnaast willen wij sportiviteit stimuleren en respect genereren voor al die hulpverleners die dag en nacht voor ons klaar staan. Vandaar dat het motto van deze editie is: In Sport We Unite. Naast de vele sportonderdelen en ‘side-events’ in Rotterdam, wordt op het Willemsplein een ‘Atletendorp’ gecreëerd. Oftewel, een bruisende ontmoetingsplek voor iedereen die bij de spelen betrokken is. Naast waardevolle ontmoetingen bieden we ook een cultureel programma en (sport)demonstraties.’

Doe je mee?

Sport zorgt voor verbroedering, tolerantie en inspiratie. Sport is gezond en zorgt voor betere prestaties. Het houdt ons sterk en fit. Sport en de brandweer zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Daarom wil Brandweer Nederland met zo veel mogelijk brandweercollega’s aan de WPFG deelnemen: jong, oud, vrouwen en mannen.

Kijk op www.brandweer.nl/wpfg voor meer informatie over de WPFG en voor de contactpersoon uit jouw regio. In november 2021 kun je je inschrijven. Wil of kan je niet meedoen aan één van de sporten? Natuurlijk ben je als bezoeker óf vrijwilliger van harte welkom om jouw collega’s in actie te zien van 22 – 31 juli in Rotterdam. Dus zet de WPFG2022 in je agenda!

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box