Met zelfscan blijvende aandacht voor brandveiligheid bij bedrijven

19 juli 2021

Sinds begin 2021 biedt de afdeling Risicobeheersing van Brandweer Limburg-Noord bedrijven zelfscans voor het up-to-date houden van de brandveiligheid van hun gebouw. ‘Vroegtijdig risico’s ontdekken helpt branden voorkomen en eventuele gevolgen van een brand beperken. Dat is van belang, ook in coronatijd’, licht teamleider Martin Peters toe in het zomernummer van de Brandweerkrant.

In maart 2020 werd Nederland geconfronteerd met het coronavirus en de eerste lockdown. Voor de afdeling Risicobeheersing betekende dit tijdelijk geen controles brandveiligheid op locatie. Zeker niet bij gebouwen met kwetsbare personen, zoals verzorgingstehuizen. Omdat de maatregelen aanhielden, startte Limburg-Noord met het ontwikkelen van zelfscans brandveiligheid voor bedrijven.
(tekst gaat verder onder de foto)

Beginner en expert

Inmiddels zijn er twee soorten zelfscans ontwikkeld: de basis en uitgebreide zelfscan. ‘De basis zelfscan is voor kleine gebouwen. De eigenaar kan hiermee zelf, digitaal, zijn gebouw beoordelen op het gebied van brandveiligheid. Voor gebouwbeheerders van grotere of meerdere gebouwen van een bedrijf of instelling, die al meer ervaring hebben met het toetsen op brandveiligheid, is er een uitgebreidere zelfscan’, vertelt Martin.

De exacte werkwijze en hoe Limburg-Noord in de toekomst de zelfscan gaat gebruiken, dat lees je in het volledige artikel in de Brandweerkrant.

Brandweerkrant

Vier keer per jaar verschijnt de Brandweerkrant van Nederland, met nieuws van en voor de regio’s.

Bezoek de pagina Bekijk de Brandweerkrant

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box