Zilveren Kruis van Verdienste voor Peter Schuurmans

16 november 2023

Dinsdag 14 november 2023 ontving Peter Schuurmans in Rotterdam het zilveren Kruis van Verdienste. Deze staatsonderscheiding wordt uitgereikt als ‘waardering voor een persoon die zich op bijzondere wijze verdienstelijk heeft gemaakt voor de brandweer in het Koninkrijk.’

Peter ontving de onderscheiding uit handen van burgemeester en voorzitter van Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond Ahmed Aboutaleb vanwege zijn enorme inzet voor (brand)veilig leven, het opzetten van de belevingswoningen en zijn vastberadenheid om de wijkbrandweerman en -vrouw in zijn regio te introduceren.

Pionier

Peter werkt al vele jaren voor de brandweer, onder meer als Officier van Dienst brandweer. Hij ging in 2010 als pionier aan de slag met het project Brandveilig Leven. Peter heeft dit onderdeel in de afgelopen jaren naar een hoger niveau gebracht. “Ook wat hij met de wijkbrandweer voor elkaar heeft gekregen, is echt exceptioneel. Hij heeft zichzelf hard gemaakt en een bepaalde vernieuwing ingezet. Dit heeft hij niet als opdracht gekregen van de organisatie, maar zelf ontwikkeld”, aldus de adviescommissie Waardering en Erkenning Brandweer (WEB).

Als districtscoördinator is Peter lid van het landelijke netwerk Brandveilig Leven. Hij is een actieve deelnemer aan werkgroepen die nationale campagnes voorbereiden. Peter slaagde erin om externe partners aan te trekken, niet alleen voor financiële steun, maar ook om gezamenlijk de verantwoordelijkheid te dragen voor het vergroten van brandveiligheid bij kwetsbare groepen. Daarvoor kwam hij regelmatig in de media om de onderwerpen rondom brandveiligheid bij een groter publiek onder de aandacht te brengen.

Zie ook

Toegekende Kruizen van Verdiensten Brandweer

Lees meer over Toegekende Kruizen van Verdiensten Brandweer
Stel een vraag
Sluit stel een vraag box