Netwerk Roze in Rood

Voor een ‘kleurrijke’, prettige en veilige werkomgeving

Jij bent werkzaam binnen bij de brandweer en je valt misschien wel op hetzelfde geslacht, op allebei of misschien ben je wel in het verkeerde lichaam geboren? Dan is het netwerk Roze Rood misschien iets voor jou!

Netwerk Roze in Rood is één van de netwerken binnen Brandweer Nederland. Het netwerk maakt deel uit van de vakraad Bedrijfsvoering en zet zich in voor een ‘kleurrijke’, prettige en veilige werkomgeving. Als netwerk vertegenwoordigen wij alle lesbische, homoseksuele, biseksuele en transgender collega’s (LHBT).

Het netwerk Roze in Rood zet zich in voor de zichtbaarheid van alle lesbische, homo- en biseksuele en transgender collega’s. Ons doel is aansluiting zoeken bij de werkvloer en algemene acceptatie ontwikkelen. Wij zijn zichtbaar aanwezig tijdens landelijke activiteiten zoals Roze Zaterdag, maar ook op 4 mei bij de kranslegging bij het nationale en internationale homomonument. Daarnaast organiseren we netwerk dagen, waarbij we elkaar in een informele en ontspannen sfeer ontmoeten. Wij werken deels samen met netwerk brandweervrouwen en andere overheidspartners die zich verenigd hebben in het door de minister van OCW gelanceerde Dutch Government Pride Platform.

Roze in Rood heeft mij geholpen mijzelf te accepteren.

Uit de kast

Uit de kast komen was en is voor de meeste mensen een spannende ervaring, velen kunnen zich dat nog als de dag van gisteren herinneren. Mogelijk ben je al jaren uit de kast maar nog niet bij de brandweer of kom je er net achter lesbisch, homo, biseksueel of transgender te zijn. Hoe ga je hiermee om en wat kan het netwerk Roze in Rood voor jou betekenen? Voorop staat dat je zelf kiest wat Roze in Rood voor jou kan doen. Bij de brandweer uit de kast komen, kan namelijk net zo moeilijk zijn als bij je familie, het gaat immers om collega’s met wie je veelal een hele hechte band hebt.

Contactgegevens

Wil jij onze nieuwsbrief ontvangen en deelnemen aan activiteiten van Roze in Rood? Meld je dan aan en word lid! Stuur dan je gegevens naar rozeinrood@brandweernederland.nl.
Hier kun je ook terecht als je (vertrouwelijk) met iemand wil praten of vragen hebt.

Stuur een e-mail
Stel een vraag
Sluit stel een vraag box