World Police & Fire Games

Rotterdam, 22 tot en met 31 juli 2022

Meer dan 10.000 deelnemers en zo’n 30.000 supporters. Zeker zestig verschillende nationaliteiten en meer dan zestig verschillende sporten. Tien dagen lang ontmoeten Politie, Douane, Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) en de brandweer elkaar en werken ze samen. Dat zijn de World Police & Fire Games.

Sport zorgt voor verbroedering, tolerantie, teamwork en inspiratie. Sport houdt ons sterk en fit. Sport en de brandweer zijn dan ook onlosmakelijk met elkaar verbonden. Al meer dan 35 jaar worden de World Police & Fire Games (WPFG) gehouden. In 2019 tijdens de WPFG in Chengdu namen er 40 deelnemers uit Nederland deel aan 28 onderdelen in Chengdu. Deze 18e editie van de WPFG was voor Nederland met maar liefst 48 medailles een groot succes!

Naast sportiviteit, teamwork en ontmoeten heeft de WPFG Rotterdam 2022 nog een andere belangrijke doelstelling: het verhogen van respect en waardering voor hulpverleners.

WPFG Rotterdam

Voor het eerst in de geschiedenis kwamen de World Police & Fire Games (WPFG) naar Nederland. De WPFG Rotterdam zouden plaatsvinden in de zomer van 2021. Vanwege de onvoorspelbaarheid van de coronapandemie en de bijbehorende gezondheidsrisico’s is, na afstemming met alle betrokken partijen bij de WPFG, besloten om de WPFG te verzetten naar 22 tot en met 31 juli 2022.

Diversiteit

De WPFG is een tweejaarlijks atletisch evenement voor (gepensioneerde) hulpverleners. Het sportaanbod is zeer divers: van badminton tot kitesurfen en van triatlon tot voetbal. Maar ook specifieke sporten gerelateerd aan de diensten zoals de Ultimate Fire Fighter competitie en schietonderdelen.

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box