World Police & Fire Games

Rotterdam, 22 tot en met 31 juli 2022

Meer dan 10.000 deelnemers en zo’n 30.000 supporters. Zeker zestig verschillende nationaliteiten en meer dan zestig verschillende sporten. Tien dagen lang ontmoeten Politie, Douane, Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) en de brandweer elkaar en werken ze samen. Dat zijn de World Police & Fire Games.

Sport zorgt voor verbroedering, tolerantie, teamwork en inspiratie. Sport houdt ons sterk en fit. Sport en de brandweer zijn dan ook onlosmakelijk met elkaar verbonden. Al meer dan 35 jaar worden de World Police & Fire Games (WPFG) gehouden. In 2019 tijdens de WPFG in Chengdu namen er 40 deelnemers uit Nederland deel aan 28 onderdelen in Chengdu. Deze 18e editie van de WPFG was voor Nederland met maar liefst 48 medailles een groot succes!

Naast sportiviteit, teamwork en ontmoeten heeft de WPFG Rotterdam 2022 nog een andere belangrijke doelstelling: het verhogen van respect en waardering voor hulpverleners.

WPFG Rotterdam

Voor het eerst in de geschiedenis komen de World Police & Fire Games (WPFG) naar Nederland. De WPFG Rotterdam zouden plaatsvinden in de zomer van 2021. Vanwege de onvoorspelbaarheid van de coronapandemie en de bijbehorende gezondheidsrisico’s is na afstemming met alle betrokken partijen bij de WPFG besloten om de WPFG te verzetten naar 22 tot en met 31 juli 2022.

Diversiteit

De WPFG is een tweejaarlijks atletisch evenement voor (gepensioneerde) hulpverleners. Het sportaanbod is zeer divers: van badminton tot kitesurfen en van triatlon tot voetbal. Maar ook specifieke sporten gerelateerd aan de diensten zoals de Ultimate Fire Fighter competitie en schietonderdelen.

Ook jij kunt meedoen!

Iedereen die werkt bij de politie DJI, Douane of brandweer kan meedoen aan de WPFG. Er zijn geen limieten of kwalificatie-eisen. We willen daar met zo veel mogelijk brandweercollega’s aan deelnemen. Wil je mee doen? Kijk dan hier aan welke sporten je kunt deelnemen. In november 2021 kun je je inschrijven. Wil of kan je niet meedoen aan één van de sporten? Natuurlijk ben je als bezoeker óf vrijwilliger van harte welkom om jouw collega’s in actie te zien van 22 – 31 juli in Rotterdam. Dus zet de WPFG2022 in je agenda!


Deelname brandweer

Sport zorgt voor verbroedering, tolerantie en inspiratie. Sport is gezond en zorgt voor betere prestaties. Het houdt ons sterk en fit. Sport en de brandweer zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Voor de eerste keer komen de WPFG naar Nederland. Dat maakt WPFG Rotterdam tot een uniek evenement. Daar wil Brandweer Nederland met zo veel mogelijk diverse brandweercollega’s aan deelnemen. Jong, oud, man, vrouw, uit alle geledingen van de brandweer! Doe je mee?

In de werkgroep WPFG Rotterdam Brandweer slaan Brandweer Nederland, Brandweer Sportbond Nederland en de sportcoördinatoren van de brandweerregio’s de handen ineen. Gezamenlijk proberen we zo veel mogelijk collega’s warm te krijgen voor deelname aan WPFG Rotterdam. Heb je een vraag over de WPFG? Kijk dan op de site van WPFG Rotterdam. Staat het antwoord hier niet tussen? Stuur dan een mail naar wpfg@brandweernederland.nl

Wil je mee doen? Kijk dan hier aan welke sporten je kunt deelnemen.

Sportschema WPFG 2022

Voor inhoudelijke vragen over het sportschema kun je terecht bij Barry Vliek: barry@wpfgrotterdam.com

Download het sportschema

Contactpersonen in de regio´s

Wil je meer weten over de WPFG? Dan vind je hier de contactpersoon in jouw regio.

Regio Meer informatie
Drenthe communicatie@ggd-vrd.nl
Fryslân Informatie volgt
Groningen WPFG 2022: Robin Deiman: robin.deiman@vrgroningen.nl
Communicatie WPFG 2022: communicatie@vrgroningen.nl
Amsterdam-Amstelland Dennis Wehman: d.wehman@brandweeraa.nl
Kennemerland Informatie volgt
Noord-Holland Noord Hans Nederstigt: hnederstigt@vrnhn.nl
Zaanstreek-Waterland Informatie volgt
Schiphol Informatie volgt
Flevoland Informatie volgt
Gelderland-Midden Informatie volgt
Gelderland-Zuid Informatie volgt
Gooi en Vechtstreek Informatie volgt
Noord- en Oost-Gelderland Informatie volgt
Utrecht Informatie volgt
Twente Peter Peperkamp: p.peperkamp@brandweertwente.nl
IJsselland Informatie volgt
Brandweer Nederland/IFV Mail naar: wpfg@brandweernederland.nl
Brabant-Noord Informatie volgt
Brabant-Zuidoost Mail naar: wpfg@vrbzo.nl
Limburg-Noord Informatie volgt
Zuid-Limburg Informatie volgt
Midden- en West-Brabant Serge Fransen: serge.fransen@brandweermwb.nl

Zeeland www.brandweerzeeland.nl/wpfg
Haaglanden Informatie volgt
Hollands Midden Informatie volgt
Rotterdam-Rijnmond wpfgrotterdam@vr-rr.nl
Zuid-Holland Zuid Informatie volgt
Stel een vraag
Sluit stel een vraag box