Webinar Belevingsonderzoek repressief brandweerpersoneel

Online

In het kort

Datum 29 september 2021
Tijd 19:30 - 20:15
Toegang Gratis
Plaats Online

Hoe beleef jij het brandweervak? Hoe kijk jij naar ontwikkelingen in je werk en in de brandweerorganisatie? Jouw mening telt! In 2017 is het belevingsonderzoek repressief brandweerpersoneel voor het eerst uitgevoerd. Dit jaar wordt het onderzoek herhaald en hopen we (weer) op jouw deelname. In de voorbereiding op het onderzoek organiseren wij dit webinar. De belangrijkste bevindingen uit 2017 komen aan bod, enkele veiligheidsregio’s presenteren de good practices die uit het onderzoek zijn voortgekomen en wij vragen jou naar de onderwerpen die jij belangrijk vindt voor het belevingsonderzoek 2021. Meld je aan en denk met ons mee!

Voor wie?

Dit webinar is bedoeld voor alle repressieve brandweermensen in Nederland: beroepsbrandweermensen en brandweervrijwilligers.

Programma

  • Introductie
  • Een korte terugblik: resultaten belevingsonderzoek 2017
  • Good practices uit veiligheidsregio’s: de meerwaarde van het belevingsonderzoek
  • Toelichting thema’s belevingsonderzoek 2021
  • Ruimte voor reacties en vragen
  • Afronding

Aanmelden

Geïnteresseerd? Meld je snel aan! Kort voor aanvang van het webinar ontvang je een link waarmee je kunt inloggen. Ben je niet in de gelegenheid om het webinar live te volgen? Kijk de aflevering op een later tijdstip terug via het YouTube-kanaal van het IFV.


Wie is betrokken bij het belevingsonderzoek?

Het Veiligheidsberaad is de opdrachtgever van het onderzoek. Een stuurgroep besluit over de inhoudelijke invulling van het onderzoek. In deze stuurgroep zitten vertegenwoordigers van de Raad van Commandanten en Directeuren Veiligheidsregio (RCDV), de vakbonden FNV Overheid, CNV Overheid en de CMHF, de Vakvereniging Brandweer Vrijwilligers (VBV), het ministerie van Justitie en Veiligheid en het Veiligheidsberaad. Het IFV voert het onderzoek uit.


Meer informatie

Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact op met IFV Kennisevents, telefoon 0610885573, e-mail kennisevents@ifv.nl. Inhoudelijke vragen? Neem dan contact op met onderzoeksleider Karin Dangermond, karin.dangermond@ifv.nl.

Meld je aan voor het webinar
Stel een vraag
Sluit stel een vraag box