Bronzen Kruis van Verdienste voor Millse brandweerman Wim Janssen

25 mei 2022

Woensdag 25 mei 2022 ontving Wim Janssen in Mill het bronzen Kruis van Verdienste. Deze staatsonderscheiding wordt uitgereikt als ‘waardering voor een persoon die zich op bijzondere wijze verdienstelijk heeft gemaakt voor de brandweer in het Koninkrijk.’

Namens Brandweer Nederland reikte Stephan Wevers deze onderscheiding uit. Na 43 dienstjaren als brandweervrijwilliger bij de brandweerpost Mill (Brabant-Noord) nam Wim afscheid als vrijwillig brandweerman. Wim Janssen is daarmee een vrijwilliger in hart in nieren die zich al die jaren voor 200% heeft ingezet voor zijn korps en voor de burgers van Mill.

Regionalisering

Wim heeft vele rollen vervuld bij de brandweer. Hij was de eerste brandweercommandant van de gemeente Mill & Sint-Hubert en heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de professionalisering van de gemeentelijke brandweer. Na de regionalisering in 2011 is Wim clustercommandant geworden binnen de nieuwe Brandweer Brabant-Noord. Daarnaast bleef hij aan als vrijwillig postcommandant. In die functies heeft hij de Millse brandweer door de regionalisering geleid. Daarbij vervulde hij ook een coachende rol en heeft hij talloze collega’s met raad en daad bijgestaan.

Jeugdbrandweer

Ook de jeugdbrandweer mocht op zijn steun rekenen. In de regiois hij de trekker voor de verschillende jeugdbrandweren en vertegenwoordigde hij deze bij het landelijk overleg van Jeugdbrandweer Nederland. Door zijn niet aflatende inspanning staat de jeugdbrandweer op de kaart en zijn ze bijvoorbeeld recent in nieuwe kleding gestoken. Het bronzen Kruis van verdienste is daarmee zeer wel verdiend en een bekroning op zijn indrukwekkende inzet voor de brandweer.

 

 

Zie ook

Toegekende Kruizen van Verdiensten Brandweer

Lees meer over Toegekende Kruizen van Verdiensten Brandweer
Stel een vraag
Sluit stel een vraag box