Gouden Kruis van Verdienste voor oprichters Brandweer zonder Grenzen

23 mei 2022

Thorsten Hackl, Clemens Kamp en Alfred Hamers, oprichters van de stichting Brandweer zonder Grenzen, kregen 20 mei 2022 het gouden Kruis van Verdienste uitgereikt. Deze staatsonderscheiding wordt uitgereikt als ‘waardering voor een persoon die zich op bijzondere wijze verdienstelijk heeft gemaakt voor de brandweer in het Koninkrijk.’

Jolanda Trijselaar, Regionaal Commandant Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant reikte deze onderscheiding uit vanwege hun langdurige, vrijwillige inzet voor minder bedeelde brandweerkorpsen in het buitenland, zoals Bosnië, Paraquay en Sri Lanka. In 2007 richtten zij de Stichting Brandweer zonder Grenzen op. Het doel van de stichting is het ondersteunen van lokale brandweerorganisaties in landen waar de brandweer hulp goed kan gebruiken. Dit ondersteunen bestaat uit drie hoofdpijlers:

  • Het doneren van kwalitatief goed (brandweer)materieel;
  • Het verzorgen van opleidingen en trainingen;
  • Het geven van adviezen met betrekking tot de brandweerzorg.

Alfred, Clemens en Thorsten hebben zich al 15 jaar met hart en ziel ingezet voor de stichting. Vrijwillig en met veel passie en vanuit de kernwaarden van de brandweer: Behulpzaam, Deskundig, Daadkrachtig. Ze hebben een professionele stichting opgezet, sponsoren gevonden en collega-instructeurs enthousiast gemaakt voor deze zinvolle en dankbare taak. Begin dit jaar hebben de heren besloten het stokje over te dragen. De uitreiking van het Kruis van Verdienste is een mooie bekroning op hun werk.

(Foto: Jeroen van Eijndhoven)

Zie ook

Toegekende Kruizen van Verdiensten Brandweer

Lees meer over Toegekende Kruizen van Verdiensten Brandweer
Stel een vraag
Sluit stel een vraag box